Футболистите на шампиона на страната по плажен футбол МФК Спартак

...
Футболистите на шампиона на страната по плажен футбол МФК Спартак
Коментари Харесай

МФК Спартак подновява тренировки

Футболистите на първенеца на страната по плажен футбол МФК Спартак (Варна) ще възобновят тренировки след паузата поради пандемията от ковид, откакто стана ясно, че през вчерашния ден със заповед № РД-01-259/11.05.2020 година на министъра на опазването на здравето се „ позволява упражняването на групови спортове за дилетанти навън, без спортен темперамент и без аудитория (в това число – футбол), с присъединяване на до 10 индивида, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, и без да се позволява потреблението на бани и съблекални “.

Първото занятие ще се организира на дребни групи до 10 индивида и при съблюдаване на всички нужни условия за сигурност. Играчите ще стартират с бегови извършения под управлението на кондиционен треньор. Следващата седмица в заниманията ще бъдат включени и извършения с топка.

От МФК Спартак ще изчакат решението на БФС за осъществяване на Държавното състезание по плажен футбол през 2020 година, след което ще създадат окончателния проект за подготовка на отбора за шампионатите през лятото. Както стана ясно по-рано през месеца, Шампионската лига, в която тимът би трябвало да взе участие в главния кръг от конкуренцията, бе отсрочена за началото на месец септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР