Футболистите на Левски, станали известни с провалите си на международната

...
Футболистите на Левски, станали известни с провалите си на международната
Коментари Харесай

Феноменът Джамбазки и патриотичните евроидиоти

Футболистите на Левски, станали известни с неуспехите си на интернационалната сцена през последното десетилетие, към този момент не са единствените кандидати за званието „ българските евроидиоти “. Палмата на шампионата в последно време им е оспорено от водачите на Вътрешна македонска революционна организация, Атака и НФСБ, които вземат участие в ръководството на България под името „ Патриотичен фронт “. Докато техните събратя от Англия до Унгария се канят да прекроят политическата карта на континента, като нахлуят мощно в Европейския парламент, застрашавайки шампионата на ЕНП и ПЕС, българските патриоти взеха решение да разтурят дружината в най-важния миг. Трите обединения ще се явят поотделно на изборите на 26 май, с което рискуват нито една от тях да не изпрати собствен човек в Брюксел. Като прибавим към дейностите на Патриотите и тези на някогашните сътрудници на ГЕРБ в ръководството от Реформаторския блок, които също потеглиха към Европа всеки по своя път, има заплаха стотица хиляди българи да останат без посланичество в Екологичен потенциал. А гласовете им да бъдат преразпределени към тези на главните сили. Абсурдното е, че при този сюжет Патриотите косвено ще налеят вода в мелницата на главния си локален конкурент - Движение за права и свободи. Докато ГЕРБ и Българска социалистическа партия с друга тактичност активизират твърдите си ядра, Патриотите вършат всичко допустимо, с цел да объркат своите. А те по никакъв начин не са малко, в случай че се има вяра на последните социологически изследвания. Макар през днешния ден обединението да се движи като орел, рак и щука, точно обвързваният с нея

Ангел Джамбазки е най-одобряваният наш представител в Брюксел.

Според настоящата сега анкета на marica.bg 45,3% от участвалите в гласуването отговорят, че Джамбазки е евродепутатът, защитаващ най-добре ползите на България в Екологичен потенциал. Вместо да употребяват инерцията от неговата работа в Брюксел обаче, Патриотите се разделиха месец преди вота. В резултат даже бъдещето на Джамбазки в Европейския парламент виси на косъм.

Това обаче не е единствената неволя за обединението. Привържениците им през днешния ден се питат дали за Каракачанов, Сидеров и Симеонов има противоположен път към общи дейности след евровота, или изборите на 26 май ще сложат края на патриотичното обединяване. Което пък ще сложи на карта бъдещето на кабинета „ Борисов 3 “. Някои анализатори към този момент потриват ръце и търсят още по-далечен отзив от европатриотичния тюрлюгювеч. Според тях резултатите от изборите на 26 май ще дефинират дейностите на главните политически сили и за локалните избори наесен.

Каква е обстановката в Пловдив?

Освен борба за бъдещето на Европейски Съюз и България и инспекция за моментната електорална поддръжка за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, вотът на 26 май ще е тест и за кондицията на локалните партийни структури. Резултатите ще покажат кои каква роля ще получи наесен. В този смисъл пловдивчани към момента чакат отговор на главния въпрос - ще се кандидатира ли Иван Тотев за трети мандат. А развиването на обстановката подсказва, че точно в края на май водачът на ГЕРБ - Пловдив може да изживее своя звезден момент в политиката. Да, през днешния ден кметът има други грижи поради интереса на прокуратурата към активността на подчинените му структури, забавената реализация на значими планове като зоопарка, площад „ Централен “ и „ Модър - Царевец “, сложния старт на Водния цикъл и разтърсванията в партията към „ Апартамент гейт ". Новините от столицата сочат, че Тотев по-скоро няма да е идващият претендент на ГЕРБ за кмет. Опонентите му обаче ще би трябвало да си посипят главите с пепел след 26 май, когато точно в Пловдив ГЕРБ ще реализира най-високия резултат. Защо ли? Ами тъй като само ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се интересуват действително от европейските избори. В Пловдив обаче Движение за права и свободи е кръгла нула, а Българска социалистическа партия едвам през последните месеци надига глава. Двете партии надали ще съумеят да активизират електората си през май. Ромите също ще са пас, тъй като никой още не ги търси с предложения за гласовете.

На линия обаче ще са активът на ГЕРБ, локалната администрация и разнообразни стопанскисубекти, близки до локалната власт. Те ще отидат всеобщо до урните и в общата евроизборна потиснатост ГЕРБ - Пловдив ще надскочи доста резултатите на съперниците си, както и тези на самата партия в Бургас, Стара Загора, София и Русе, където ръководят сякаш най-успешните кметове. В същото време главният конкурент на Тотев в Пловдив Славчо Атанасов едвам ще събере и 1000 гласа като претендент за евродепутат в листата на НФСБ. Тогава индивидът избор Цветан Цветанов ще отиде при огромния шеф и ще му каже: Е, и какво вършим в този момент с Пловдив? А когато цифрите приказват, и Борисов мълчи. И Иван Тотев най-вероятно ще получи номинацията за трети кметски мандат.

Дали ще го завоюва, е различен въпрос, тъй като локалните избори не си наподобяват по никакъв начин с европейските. В тях борбата с изключение на сред партии и политики е и сред персони.

Славчо Атанасов един път към този момент възкръсна от пепелището на забравата,

в което побързаха да го изпратят съперниците му след неуспеха на парламентарните избори през 2013 година. Тогава някогашният кмет се яви като претендент на обединението ЛИДЕР-НИЕ и едвам събра 3000 гласа. Две години по-късно обаче събра на първи тур в пъти повече, а на балотажа загуби с разлика в статистическата неточност.

Така че - за локалните избори пилците ще се броят наесен. Вотът на 26 май обаче ще разсече възела за това, дали ще имаме кметски избори под индиго през ноември, или борбата за „ Стефан Стамболов “ 1 този път ще се води по различен сюжет и с нови настоящи лица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР