Футболист №1 на България за 2021-а година – Кирил Десподов,

...
Футболист №1 на България за 2021-а година – Кирил Десподов,
Коментари Харесай

Десподов пред Gong.bg за наградата, мечтите и целите за 2022-а година

Футболист №1 на България за 2021-а година – Кирил Десподов, приказва извънредно за Gong.bg часове след извоюваната премия от звездата на Лудогорец. Десподов приказва за упованията си през новата година и направи разбора кой от двата му наградата е по-ценен за най-хубав футболист за годината в страната ни, откакто завоюва и за 2018-а година.

Офанзивният футболист на „ орлите “ си пожела през новата година да няма травми, с цел да може да работи и да оказва помощ на клуба си, а в допълнение към това си пожела националният тим на България да запише положителни резултати, с които да зарадва българските почитатели.

Поздравление още веднъж за това, че завоюва премията за Футболист №1 за 2021-а година. Как се чувстваш, държат ли те още страстите?

„ Благодаря ви. Разбира се, че страстите ме държат. Много съм благополучен, аз и през вчерашния ден го споделих. Да получа тази премия от вас, публицистите, които през цялата година ни следите под лупа. Много съм благополучен и се надявам, че отсега нататък ще работя да реализираме още такива награди дружно с тима ".

Това е втора твоя премия, коя е по-ценна?

„ И двете са скъпи, и двете са за №1 на България. Може би последната мога самоуверено да настоявам, че ми беше най-хубавата година през кариерата, тъй че може би съм малко по-щастлив, само че и двете са еднообразно скъпи ".

Ти си вторият представител на Лудогорец след Владислав Стоянов, който печели този приз. Така името ти остава вечно в историята на клуба. Какво значи това за теб?

„ За мен това е голяма чест. Радвам се, че се подреждам до името на Владислав Стоянов. Знаете каква кариера имаше той и в какви мачове игра с Лудогорец. Радвам се, че съм част от историята на Лудогорец и се надявам да остана в нея с мачове и триумфи ".

Чий привет беше най-специален през вчерашния ден след триумфа?

„ Разбира се, че на моето семейство, незабавно се чух с тях. Винаги, когато има хубави и нехубави неща, приказваме дружно. Чухме се с всички, бяха доста щастливи ".

Кой беше обичаният ти миг от 2021-а година?

„ Имах много такива, станах първенец на България, спечелихме Суперкупата, бяхме на крачка от ШЛ, групите на Лига Европа, само че като цяло купата на страната, която спечелихме ".

Моментите, за които най-вече съжаляваш или те е гняв през предходната година?

„ Най-много ме е гняв, че не играх против Малмьо в първия мач, защото бях осъден. Това нещо ме беше много гняв. Това е, няма други неща, за които да скърбя ".

В Топ 3 като подгласници се нагласиха Мартин Камбуров и Георги Йомов. Ако Топ 3 на България зависеше от теб, кои щяха да са там?

„ По принцип не бих дал отговор на този въпрос, защото не желая да давам оценки на моите сътрудниците. Това сте вие публицистите, които дават оценките. Трябва да се гледа и обективно на нещата. Видяхте публицистите по какъв начин сте дали своят вот, тъй че – това е. Със сигурност няма да се сложа на трето място “.

Как вървят тренировките при Анте Шимунджа в Турция и какви са усещанията ти досега?

„ Досега имам единствено хубави усещания, много положителни мнения от моя страна. Лагерът протича съвършено, имахме много интензивни тренировки. Изиграхме една контрола, остават още четири. Предполагам, че по този начин ще е и до края. Условията за работа са чудесни, клубът се е погрижил всичко да е на високо равнище ".

Бързо ли се ориентират в колектива новите попълнения?

„ Мисля, че бързо се приспособяват. Ние, които сме тук от по-дълго време, аз не се поставям включително, само че се опитваме по най-хубавия метод да им помогнем и да дават най-хубавото от себе си ".

Как се оправят младите в Лудогорец, които са на лагера с първия тим?

„ Надявам се да съм в ролята на наставник за тях. Те упражняват доста добре и съществено. Никой не им разрешава да се отпускат, дават всичко от себе си. Имаме положителни млади футболисти и се надявам да им бъде даден късмет за изява. В последния мач и Тихомир и Будинов играха, тъй че не би трябвало да изпускат шанса си ".

2022-а може да е още по-силна, какво очакваш от себе си и какво искаш за нея?

"Искам да нямам травми и за това се апелирам всеки ден. Когато един състезател е контузен, не може да покаже на какво е кадърен. Другото, което се изисква от мен като работа, разпределяне на терена и роля в тима, ще бъде обещано от мен, защото това ми е работата ".

Ти си може би най-подходящият човек в България, като футболист №1 на България, който може да насочи обръщение към футболните почитатели в България. Какво би било то?

„ Бих поискал първо през тази година да бъдат най към този момент здрави, да бъдат доста щастливи и да имат прелестни моменти през 2022-а година. Пожелавам им да видят един хубав футбол и да се радват на триумфите на българските играчи. Дано националният тим да върви добре и да се радват хората с позитивни резултати “, приключи изявлението си Кирил Десподов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР