Футболът и религията често вървят ръка за ръка. Някои от

...
Футболът и религията често вървят ръка за ръка. Някои от
Коментари Харесай

Благо Джизъса изрисува над 30 кръста по тялото си

Футболът и религията постоянно вървят ръка за ръка. Някои от най-големите звезди на зеления терен разчитат и на Божията помощ. Неслучайно играчи си татуират лика на Иисус Христос на най-различни места от своето тяло. Затова и най-вярващите от тях са оприличавани на преносими икони. " България Днес " ви демонстрира футболистите с най-култовите християнски татуси.

Безспорният №1 у нас е Благо Джизъса. Култовият някогашен национал не крие, че е надълбоко набожен. Той е нарисувал повече от 30 кръста по тялото си. Има разпятия на всичките си пръсти, под китките, под лакътя, на гърдите, на гърба, на врата, на хълбока, на бедрата. На дясното си рамо е изобразил Иисус Христос, а по ръцете му са написани християнски молебствия.

" Татуировките са краста, болест. Като направиш една, и искаш още и още. Отдавна съм изгубил точния им брой. Със сигурност имам над 30. Имам още малко място за нови. Всичките татуировки са ми обичани. Не съм от хората, които си вършат нещо и след това съжаляват ", споделя Благо пред " България Днес ".

Цялото му тяло е в разпятия

" Неприятно ми е да ми споделят Джизъса. Господ е единствено един - Иисус Христос. Не може да наричаш другите с това име, аз не съм Бог ", изяснява 36-годишният халф, който неотдавна разгласи завършек на кариерата си.


Другият извънредно набожен български футболист е Даниел Златков.
 Татуировките на Даниел Златков @@@
Напоследък българският Роналдо смени попрището и се опитва като ММА войник. Той е нарисувал Христос на лявото си рамо, Божията майка с младенеца на дясното. Ликът на Бог е на още няколко места, а също така се е нашарил с куп молебствия и християнски знаци, като истински иконостас.

Дани Златков е като иконостас
 Татуировките на Даниел Златков @@@
Базилика въодушевява Меси

Геният на международния футбол Лионел Меси е мощно набожен християнин. Аржентинецът в никакъв случай не пропуща да благодари на Бог след всеки гол с ръце, ориентирани към небето.

На ръката си в региона на рамото Меси има татуиран Иисус Христос. Кръглият прозорец (розета) върху ръката на Меси е въодушевена от базиликата " Саграда Фамилия " (Светото семейство) в Барселона. Тя е знак на каталунската столица и най-голяма християнска сграда в Испания.

Лионел Меси е мощно набожен

Неговият съотборник от аржентинския народен тим - Есекиел Лавеци, е изобразил Бог върху сърцето си, малко над лика на Диего Марадона.

Есекиел Лавеци с Бог в сърцето

Неймар е " блажен "

Голямата вяра на Бразилия за идното международно състезание Неймар като всички бразилци се уповава на религията. Нападателят на ПСЖ има татуиран емблематичен кръст с благ крилца на врата си, тъкмо както Дейвид Бекъм. Отдолу е написано " блажен " в превод на български.

Неймар има свои религиозни ритуали

Неймар е изобразил върху кожата си и молитвата, която непроменяемо споделя преди всеки един мач. По тялото му има ликове на най-близките хора от фамилията му.

Рамос постави Бог до лъв и вълк

Тялото на испанския бранител на " Реал " (Мадрид) Серхио Рамос съставлява същинско художествено произведение. Капитанът на " белите " е изрисувал цели сюжети, като, несъмнено, не липсват и религиозните. Христос и Божията майка стоят върху лявото му рамо. Господ е и на гърба му, паралелно с ликове на лъв и на вълк.

Серхио Рамос

Неговият съотборник Кристиано Роналдо обратно на множеството футболни звезди няма и една мастилена точка по себе си. Причината е, че португалецът подарява кръв четири пъти годишно. Роналдо е вписан и като донор на костен мозък.

Гризман с 3D лик на Христос

Френската звезда на " Атлетико " (М) Антоан Гризман е надълбоко набожен човек. За това приказват татуировките му, всяка от които носи необикновен смисъл. На дясното му рамо е нарисуван Иисус Христос с 3D изображение отстрани и анфас.

По тялото му може да се видят още Дева Мария, буквите на родителите му, броеница, заобиколена от звезди и облаци, думата hope (надежда) върху фалангите на пръстите му, фразата " Превърни живота си в фантазия и тази фантазия ще стане действителност " на арабски.

Антоан Гризман

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР