Фунийките с крем са любим сладкиш, макар и да ги

...
Фунийките с крем са любим сладкиш, макар и да ги
Коментари Харесай

Любимите фунийки с крем

Фунийките с крем са обичан сладкиш, въпреки и да ги подготвяме рядко. Ето една безотказна рецепта от нашата читателка Цветослава.

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 800 г
● яйца - 2 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● сода за самун - щипка
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● ванилия
● какао

За млечния крем


● прясно мляко - 500 мл
● захар - 6 с.л.
● масло - 20 г
● жълтъци - 1 бр.
● брашно - 6 с.л.
● ванилия
● пудинг - половината фунийки изпълних с пудинг шоколад на други Йоткер с варене

Начин на подготвяне

Разбиват се яйцата и захарта, киселото мляко се смесва със содата и се прибавя при яйчената примес. След това се прибавят олиото и бакпулверът.

Разделете сместа на две. В едната част сложете какао. Сложете в едната примес към 400 г брашно и омесете добре. След това прибавете останалото брашно към светлата примес.

Оставете кафявото и бялото тесто да починат към 15 минути. Вземете светлото тесто и го разточете на тънка кора. Нарежете на ленти, вземете 1 формичка и я намаслете.

Увийте всяка лентичка към формичките. Подредете фунийките в тава и печете в умерено загрята фурна за към 20 минути – не ги препичайте. Същото се прави и с кафявото тесто. Готовите фунийки се пълнят с крема, още до момента в който е топъл.

Пригответе крема: поставят се млякото, захарта и маслото да заврят. На тънка бликам се прибавя размитото брашно с жълтъка и малко мляко, най-после ванилията. Свалям от котлона и пълня фунийките. Пудингът на Йоткер се подготвя по напътствието на опаковката.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР