Френското външно министерство порица намека на президента на САЩ Доналд

...
Френското външно министерство порица намека на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Франция порица изявление на Тръмп за атентатите в Париж

Френското външно министерство порица намека на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , че по-меки закони за притежанието на огнестрелно оръжие са можели да доведат до друг резултат при атентатите, осъществени през 2015 година в Париж , предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.
 
" Франция показва твърдото си отрицание към мненията на президента Тръмп за нападенията , осъществени на 13 ноември 2015 година в Париж и желае да се зачита паметта на жертвите ", се споделя в изказване на външното министерство.
 

" Всяка страна е свободна да взема решение какви са личните й закони за носене на огнестрелно оръжие. Франция е горда да бъде страна, където придобиването и носенето на огнестрелни оръжия се контролира прецизно ", се прибавя в изказването.
 
Това е най-острата рецензия на Париж към президента на Съединени американски щати от встъпването в служба на президента Еманюел Макрон , отбелязва Ройтерс. Той се пробва да построи мощни връзки със Съединени американски щати, като в това време заема разнообразни позиции от Тръмп по въпроси като климатичните промени и нуклеарното съглашение с Иран.
 

" Свободното носене на оръжие в обществото не е бариера против терористичните набези , в противен случай, тя може да улесни планирането на сходно нахлуване ", добави говорителката на френското външно министерство, представена от Агенция Франс Прес.
 
 Guliver/Getty Images

Вчера Доналд Тръмп съобщи пред членове на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) , че атентатите в Париж през 2015 година , при които бяха убити 130 души, са били осъществени от дребна група въоръжени терористи, в града с най-строгите закони за огнестрелното оръжие в света.
 

Според него те са можели да бъдат осуетени. Ако чиновници или клиенти на атакуваните заведения за хранене или театъра са имали оръжие, терористите щели да избягат, съобщи Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР