Френското психоаналитично общество (на френски: Société Française de Psychanalyse) (ФПО)

...
Френското психоаналитично общество (на френски: Société Française de Psychanalyse) (ФПО)
Коментари Харесай

Във Франция е основано Френско психоаналитично общество

Френското психоаналитично общество (на френски: Société Française de Psychanalyse) (ФПО) е френско психоаналитично професионално тяло основано през 1953 година като един от създателите е Жак Лакан.

В началото на 50-те е време на възходящи различия вътре в Парижкото психоаналитично общество, което е член на Международната психоаналитична асоциация. Спорът се центрира към президента Саха Нахт и вицепрезидента Лакан и фокусната точка на Лакановата процедура на " къси сесии ". През януари 1953 година Лакан става президент на организацията, само че през юни същата година след продължаващи различия и избор на съмнение петима членове напущат обществото. Една от аргументите за подобен ход са с задачата да лишат новата група от участие в МПА. Тези петима са Лакан, Долто, Лагаш, Фав-Бутоние и Ревершон-Жув. Те образуват нова група Френско психоаналитично общество и търсят присъединение към МПА.
 Статуята на Свободата идва в пристанището на Ню Йорк Статуята на Свободата идва в пристанището на Ню Йорк
Статуята на Свободата (на британски: Liberty Enlightening the World, по-известна като Statue of Liberty, на френски: La Liberté...

По-късно Лакан напуща обществото и основава своя лична школа наречена École Freudienne de Paris през юни 1964 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР