Френското правителство ще наложи задължителна ваксинация за здравните работници, ако

...
Френското правителство ще наложи задължителна ваксинация за здравните работници, ако
Коментари Харесай

Франция ще наложи задължителна covid-ваксинация за здравните работници

Френското държавно управление ще наложи наложителна имунизация за здравните служащи, в случай че до септември с най-малко една доза от ваксина против COVID-19 не са ваксинирани минимум 80 на 100 от тях, съобщи Франс прес.

" Целта ни е до септември минимум 80% от експертите в домовете за възрастни хора и здравните заведения да са получили най-малко една доза ", показват министрите на опазването на здравето Оливие Веран и на автономията Брижит Бургиньон в писмо до шефовете на лечебни заведения и домове за възрастни хора с дата 28 юни.

" Ако това не стане, ще създадем опция за наложителна имунизация за здравните чиновници ", прибавят те, като показват по-специално домовете за възрастни хора и звена за дълготрайни грижи, където " единствено 55 на 100 от експертите са получили най-малко по една доза ". " Това е незадоволително и не е естествена обстановка, поради уязвимостта на жителите (на тези заведения) в подтекста на заканите, свързани с появяването и разпространяването на притеснителни разновидности ", акцентират двамата министри.

Френското държавно управление прецизира за пръв път задачата си за групова отбрана при медицинските чиновници, след няколко предизвестия.

По радио " Франс енфо " Веран още веднъж заплаши, че през септември ще направи имунизацията наложителна за здравните чиновници, в случай че " работата по убеждаването им " през лятото не е била задоволителна.

" Не мога да поема риска да има талази от COVID-19 в домовете за остарели хора, да бъда заставен да затварям домовете за възрастни хора, да бъда заставен да споделям на десетки и стотици хиляди възрастни хора, че към този момент не могат да виждат фамилиите си и не могат да излизат на открито, да броя болните и жертвите в домовете за възрастни хора, поради боязън, който не сме съумели да преборим ", акцентира министърът.

Той подсети, че съществуват прецеденти за наложителна имунизация против хепатит В, с цел да се работи в болничното заведение, както и за имунизация против жълта тресчица, с цел да се посети Гвиана. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР