Френското правителство ще наложи контрол над цените на хигиенните продукти

...
Френското правителство ще наложи контрол над цените на хигиенните продукти
Коментари Харесай

Франция налага контрол над цените на хигиенните продукти

Френското държавно управление ще наложи надзор над цените на хигиеничните артикули като контрамярка на измамите и ценовия скок поради ковид. Това разгласи финансовият министър на страната Бруно льо Мер, представен от " Политико ".

" Има изолирани случаи с неприемливи цени ", разяснява той пред френската телевизия BFM Business.

Льо Мер към този момент предизвести търговците на дребно, че е подготвен да предприеме дейности против скока на цените и изиска френските управляващи да проверяват несъразмерното надуване на цените. На места в Париж флакон дезинфектант за ръце се продава за 30 евро.

Във връзка с това през вчерашния ден президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че държавното управление ще поеме надзор над производството на защитни маски и ще ги разпределя най-много измежду здравните служащи и инфектираните с ковид французи.

Според декрет на президента всички маски ще бъдат иззети и ще се продават единствено с рецепта или ще бъдат предоставяни единствено на здравни лица до 31 май.

Няколко лечебни заведения в Париж сигнализираха за кражба на минимум 8300 маски и 1200 флакона дезинфектанти за ръце, до момента в който към 2000 хирургически маски липсват в болница в Марсилия, съгласно France Info.

Във Франция има общо 212 болни от ковид, четирима души са умряли.

Можете да следите случаите на ковид по света на инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР