Френското правителство призова за спокойствие в понеделник, след като убийството

...
Френското правителство призова за спокойствие в понеделник, след като убийството
Коментари Харесай

Френското правителство настоява за спокойствие, след като смъртта на тийнейджър по време на парти предизвика крайнодесни бунтове

Френското държавно управление прикани за успокоение в понеделник, откакто убийството на младеж на селско танцово празненство този месец беше последвано от бурни демонстрации от страна на крайната десница. |

Смъртта на 16-годишното момче, наречено единствено като Томас, беше хванато от крайнодесните, които описаха убийството като знак на все по-несигурните условия във френското общество.

Оливие Веран, представителят на центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон, отиде в село Крепол в Югоизточна Франция, където Томас беше погубен в опит да овладее напрежението.

Смъртта на Томас е „ покруса, която ни излага на риск от катурване на обществото ни, в случай че не се издигнем на висотата “, сподели той.

„ Зависи от правосъдната система правдивост. Не и за самата френска общност ", предизвести той, като в същото време призна, че гибелта на Томас е резултат от освен това от " елементарен пердах на селско хоро ".

Около 100 рискови десни деятели пътуваха до близкия град...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР