Френският знаменит главен готвач Жоел Робюшон, спечелил най-много звезди Мишлен

...
Френският знаменит главен готвач Жоел Робюшон, спечелил най-много звезди Мишлен
Коментари Харесай

Звездата на френската кухня Жоел Робюшон почина на 73 г.

Френският популярен основен готвач Жоел Робюшон, спечелил най-вече звезди " Мишлен " в света, умря на 73 година

Робюшон е умрял в понеделник в Швейцария след повече от година битка с рака на панкреаса, написа " Le Figaro ".

Наречен " Главният готвач на века " през 1989 г. Робюшон управлява десетки заведения за хранене в три страни. В кариерата си е спечелил 31 звезди " Мишлен " - повече от който и да е различен по света. Той притежаваше заведения за хранене по целия свят, в това число в Токио, Банкок, Шанхай, Монако и Лас Вегас.

Славата му потегля от парижки ресторант, наименуван Jamin, при започване на 80-те години на предишния век, а след това е наставник на звезди като Гордън Рамзи.

Известен е с перфекционизма си и потреблението на малко съставки, подготовката за чиито ястия остава лесна.

" Колкото повече одъртявам, толкоз повече съзнавам, че истината е следната: колкото по-проста е храната, толкоз по-изключителна може да бъде ", споделя той пред Business Insider през 2014 година

" Никога не се пробвам да съчетая повече от три усета в едно ядене. Обичам да се разхождам в кухнята и да знам, че съставките могат да се разпознаят елементарно "

Робюшон е водил няколко кулинарни излъчвания по French TV и беше формалният основен готвач на Европейското състезание по футбол във Франция през 2016 година, готвейки за футболни звезди като Неймар и Оливие Жиру.

На 50-годишна възраст Робюшон реши да се пенсионира, само че не за дълго - той се върна след няколко години с проекти да отвори повече заведения за хранене с налични цени.

Миналата година френският основен готвач разкри, че е измършавял с повече от 27 кг., когато е извадил кравето масло и олиото от диетата си, с цел да се оправи с високото кръвно налягане, високия холестерол и високото равнище на кръвната захар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР