Френският сериен убиец Шарл Сображ, извършил поредица убийства в Азия

...
Френският сериен убиец Шарл Сображ, извършил поредица убийства в Азия
Коментари Харесай

Серийният убиец Шарл Сображ излиза от затвора

Френският сериен палач Шарл Сображ, направил поредност убийства в Азия през 70-те години на предишния век и послужил като първообраз за сериала " Змията " на " Нетфликс ", се чака да излезе през днешния ден на независимост от затвор в Непал, съобщи Франс прес.
Прочетете още
Върховният съд на страната постанови, че 78-годишният Сображ, който е в затвор в хималайската страна от 2003 година за две убийства на северноамерикански туристки, би трябвало да бъде освободен предварително по здравословни аргументи.

Ръководството на пандиза съобщи пред Агенция Франс Прес, че щом получи съответните правосъдни документи, ще съобщи французина на имиграционните управляващи. Съдът подреди той да бъде експулсиран в период от 15 дни.

Убиецът има потребност от интервенция на отворено сърце и ще бъде освободен в сходство с непалски закон, допускащ да бъдат пускани на независимост приковани към леглото пандизчии, които към този момент са излежали три четвърти от присъдата си, показаха съдиите.

Френски жител с виетнамско и индийско родословие, Сображ стартира да пътува по света при започване на 70-те и идва в тайландската столица Банкок.

Представяйки се за търговец на скъпоценни камъни, той се сприятелява със своите жертви, доста от които са западни туристи, живеещи като хипита, след което ги дрогира, ограбва и убива.

През 1975 година той се замесва в първото си ликвидиране - на млада американка, чието тяло е открито на плажа, облечено в бикини. Наричан " килърът по бикини ", той е обвързван с над 20 убийства.

Другият прякор на Сображ - " Змията ", идва от способността му да приема други самоличности, с цел да избегне правораздаването.

Той е задържан в Индия през 1976 година и прекарва 21 години в пандиза там, с къса пауза през 1986 година, когато бяга и е хванат още веднъж в индийския крайбрежен щат Гоа, предава Българска телеграфна агенция. 

Освободен през 1997 година, Сображ се връща в Париж, само че през 2003 година се появява в Непал. Забелязан е в туристическия квартал на Катманду и е задържан. На идната година локален съд там му издава доживотна присъда за убийството на американската туристка Кони Джо Бронзич през 1975 година

Десетилетие по-късно той е приет за отговорен и в убийството на канадската спътничка на Бронзич.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР