Френският Сенат прие на първо четене оспорвания проектозакон „срещу сепаратизма“,

...
Френският Сенат прие на първо четене оспорвания проектозакон „срещу сепаратизма“,
Коментари Харесай

Френският Сенат прие закон, забраняващ носенето на религиозни символи на обществени места

Френският Сенат одобри на първо четене оспорвания проектозакон „ против сепаратизма “, ориентиран към прояви на набожен екстремизъм и в отбрана на светската страна.

С 208 гласа „ за “ и 109 „ срещу “ преобладаващо дясната горна камара на френския парламент гласоподава още по-твърди ограничения в закона за отбрана на републиканските правила, който провокира остра дискусия.

Текстът планува нови ограничавания на носенето на натрапчиви религиозни знаци на публични места като национални надпревари или басейни, както и възбраната им за малолетни.

Сенатът желае и възбрана на религиозни практики във висшите образователни заведения.

Предвижда се и непоколебим надзор на финансирането на религиозни здания, както и затваряне на нелицензирани частни учебни заведения поради екстремистки практики, както и прекъсване на детски надбавки за неходене на учебно заведение.

Затова пък домашното образование няма да бъде неразрешено.

Мерките се простират и до електоралните практики със възбрана на листи или акции, учредени на комунитаризъм и затваряне.

Предстои двете парламентарни камари да се спогодят за финален текст, за който последната дума има Националното заседание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР