Френският производител на камиони Renault Trucks предоставя на транспортните професионалисти

...
Френският производител на камиони Renault Trucks предоставя на транспортните професионалисти
Коментари Харесай

Рекордна поръчка елкамиони Renault Trucks

Френският производител на камиони Renault Trucks дава на транспортните експерти решения за устойчива подвижност от 1894 година насам - от леки търговски транспортни средства до влекачи.

Компанията Xpo Logistics към този момент е поръчала тъкмо 105 Renault Trucks E-Tech T (44 T) и 60 Renault Trucks E-Tech D и D Wide (16 и 19 тона). Това е първата поръчка за производителя на този размер. Новите електрически камиони ще заменят дизеловия парк на Xpo на къси направления в бъдеще. До 2030 година Xpo желае да прави към 25 % от своите транспорти във Франция с електрически транспортни средства, като по този метод понижи излъчванията на CO2 с повече от 26 000 тона.

Електрическите транспортни средства са закупени, с цел да реализиран климатичните цели за доставки в градските региони. Компанията също по този начин желае да поддържа клиентите си в постигането на техните лични цели за декарбонизация.

„ Renault Trucks е доста горделив да съпровожда Xpo в неговата екологична промяна. Инвестирайки съществено в електрически транспортни решения, които са от значително значение за декарбонизацията, Xpo показва мощен обществен ангажимент “, сподели Кристоф Мартин, общоприет шеф на Renault Trucks Франция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР