Френският производител на автомобили Renault обяви, че продажбите на автомобилите

...
Френският производител на автомобили Renault обяви, че продажбите на автомобилите
Коментари Харесай

След напускането на Русия продажбите на Renault се сринаха с 30%

Френският производител на коли Renault разгласи, че продажбите на колите му са се сринали с 30% през първата половина на 2022 година след отдръпването от съветския пазар, поради войната в Украйна. Това е един от първите западни производители на коли, който разкрива вредите от загубата на основен за него международен пазар.

Renault беше автомобилната компания, която се радваше на най-големи продажби в Русия. След напускането на страната през първите 6 месеца на 2022 година световните прожадби на Renault са намалели до малко над един милион автомобила. А като се изключат продажбите от съветския цех АвтоВАЗ, броят на продадените коли е намалял с 12% на годишна база. Акциите на френската компания паднаха с 2,3% при започване на днешната търговия.

Русия беше вторият по величина пазар на Renault преди войната, отчитайки 15% от приходите, оповестява JPMorgan. Фирмата, която създава известни модели като Dacia Duster и Renault Clio, приключи активността си в страната по-рано тази година и съобщи, че ще продаде Renault Russia, както и 67,7% дял в АвтоВАЗ. След това от Руската федерация пристигна новината, че фабриката ще стартира да създава нови модели на паметния в предишното соц-автомобил Москвич, като някои от версиите му ще бъдат електрически.

През май тази година от Renault обявиха, че ще продадат завода на съветски теоретичен институт единствено за 1 рубла с шестгодишна алтернатива за назад изкупуване.
 Московският цех на Renault възражда производството на соцлегендата
Московският цех на Renault възражда производството на соцлегендата " Москвич "

Партньор ще бъде КАМАЗ, компанията може да провежда производството на електрически автомобили

Иначе, с изключение на въздействието от напускането на съветския пазар, от френската компания показват за други аргументи за намалелите продажби рецесията с полупроводниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР