Френският президент заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски

...
Френският президент заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски
Коментари Харесай

Макрон заяви, че изпращането на западни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще

Френският президент съобщи през вчерашния ден, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус " за сходно решение, съобщи Франс прес. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12819
" Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по този въпрос, базирайки се на " стратегическа двоякост, която приема ".

" Определено не съм казвал, че Франция не поддържа това ", уточни той. " Няма да способствам за двусмислието на днешните диспути, като посочвам имена. Казвам, че това беше упоменато измежду разновидностите ", добави Макрон.

Този вид в никакъв случай до момента не е бил споменаван от Франция. В отговор на въпрос след конференцията в Елисейския замък нидерландският министър-председател Марк Рюте увери, че тематиката за изпращане на сухопътни войски не е била включена в дневния ред.

" Много от хората, които през днешния ден споделят " в никакъв случай, в никакъв случай ", бяха същите, които преди две години споделяха " в никакъв случай танкове, в никакъв случай самолети, в никакъв случай ракети с отдалечен обхват ", съобщи Макрон и добави: " Нека бъдем задоволително смирени, с цел да признаем, че постоянно сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше задачата на днешната полемика: всичко е допустимо, в случай че е потребно за постигането на нашата цел ".

Въпреки това френският президент напомни на съдружниците си в Украйна, че те " не са във война с съветския народ ", а че " просто не желаят да разрешат на Русия да победи в Украйна ".

Макрон разгласи също по този начин основаването на нова коалиция, отдадена на доставката на ракети със междинен и отдалечен обхват на деяние, на фона на украинските опасения по отношение на размера и графика на доставка на към този момент плануваните муниции. 

Той изброи пет " насоки за деяние ", по които има консенсус: киберзащита; взаимно произвеждане на въоръжение и муниции в Украйна; отбрана на страни, директно застрашени от нашествието в Украйна, като Молдова; " опция за поддръжка на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили " и интервенции по разминиране.

" Убедени сме, че провалянето на Русия е от значително значение за сигурността и стабилността в Европа ", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския замък, която стартира през вчерашния ден късно следобяд и завърши късно нощес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР