Френският президент отхвърли отправените критики от страна на крайнодясната лидерка

...
Френският президент отхвърли отправените критики от страна на крайнодясната лидерка
Коментари Харесай

Макрон: Доставката на оръжие за Украйна отслабва френската отбрана

Френският президент отхвърли отправените рецензии от страна на крайнодясната лидерка Марин Льо Пен, че доставките на оръжие за Украйна отслабват отбранителните качества на страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8449
" Това е по едно и също време и рисково ", разяснява изказванието на Льо Пен френският президент в изявление, оповестено в днешното издание на в. " Паризиен ". " Като главнокомандващ на въоръжените сили мога да ви уверя, че постоянно, когато доставяме въоръжение, ние поддържаме отбранителните качества по повод нашата страна, сериозната инфраструктура и нашите жители ", увери Макрон.

Миналия месец Льо Пен съобщи пред телевизия СеНюз, че Франция не може да доставя оръжия на Украйна на цената на нейната лична сигурност. Цялото въоръжение, което се доставя на Украйна, няма да е налично във Франция, без значение дали става дума за армията или за други контракти за доставка, съобщи тя и добави, че страната не би трябвало да изпраща повече гаубици " Сезар " на Киев.

" Ако не бяхме обезпечили гаубиците, украинците щяха да изгубят територии ", акцентира Макрон. Похарчените средства са " за отбрана на нашите полезности и независимост ", добави той. До момента Франция е доставила 18 от мощните самоходни гаубици и възнамерява изпращането на още въоръжение. Преди време Макрон съобщи, че военната промишленост ще създаде в допълнение оръжие, както и че Франция ще си върне въоръжение, продадено на страни, които нямат потребност от него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР