Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че унгарският премиер Виктор

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че унгарският премиер Виктор
Коментари Харесай

Макрон: Орбан и Салвини с право гледат на мен като основен противник за миграцията

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че унгарският министър председател Виктор Орбан и италианският вицепремиер Матео Салвини с право гледат на него като главен съперник в Европа по въпроса с мигрантите, съобщи Франс прес.

" Няма да отстъпя пред националистите и тези, които възхваляват словото на омразата. Ако са видели в мое лице главния си съперник, имат право ", съобщи той в Копенхаген в отговор на журналистически въпрос. Френският президент е на двудневно държавно посещаване в Дания, предава Българска телеграфна агенция.

Макрон добави, че през идните дни и месеци ще би трябвало да бъдат взети решения по мигрантския въпрос, което допуска " съвестност и отговорно отношение ", и прикани европейците " да останат правилни на полезностите си като правото на леговище ".

Вчера в Милано Орбан сподели, че Салвини е негов " воин ", а Макрон - главен съперник. Седем месеца преди европейските избори, на които се чака това да бъде съществена тематика, Орбан упрекна французите, че са " отпред на политическите сили, подкрепящи имиграцията " и че той желае да спре незаконната имиграция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР