Френският президент Еманюел Макрон си изпусна нервите срещу Нетяняху. Той се

...
Френският президент Еманюел Макрон си изпусна нервите срещу Нетяняху.
Той се
Коментари Харесай

Макрон си изпусна нервите срещу Нетяняху

Френският президент Еманюел Макрон си изпусна нервите против Нетяняху.

Той се обърна към израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Макрон го жигосах, че има “твърде доста цивилни жертви ” във войната на Израел против Хамас в Газа. Това оповестиха от канцеларията му, цитира Агенция Франс Прес.

В диалог с палестинския президент Махмуд Абас Макрон е напомнил на Нетаняху за “абсолютната нужда да се разграничават терористите от популацията ”. И е осъдил насилието против палестински цивилни жители на Западния бряг. Това оповестиха от френското президентство.

Според израелски публични лица по време на нападението в Израел са убити към 1200 души, най-вече цивилни. А към 240 са взети за заложници.

Макрон си изпусна нервите против Нетяняху

Макрон, чиято страна е корав съдружник на Израел, напомни на Нетаняху “абсолютната нужда да се разграничат терористите от популацията ”. Както и “важността на постигането на неотложно филантропично помирение, което да докара до преустановяване на огъня ”.

Френският водач е съобщил на Нетаняху за своята “голяма угриженост от ескалацията на насилието против палестински цивилни ” на Западния бряг и е призовал за успокоение.

Макрон сподели на Абас и за “необходимостта Палестинската власт и всички страни в района недвусмислено и с най-голяма решителност да осъдят терористичното нахлуване, осъществено от Хамас в Израел на 7 октомври ”.

По-рано в неделя кабинетът на Макрон разгласи, че Франция се готви да изпрати хеликоптероносач в Източното Средиземноморие, с цел да предложи здравна помощ в Газа.

Ощеновини четете в секция Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР