Френският президент Еманюел Макрон ще направи днес обръщение към сънародниците

...
Френският президент Еманюел Макрон ще направи днес обръщение към сънародниците
Коментари Харесай

Макрон ще направи обръщение към сънародниците си в опит за изход от кризата с жълтите жилетки

Френският президент Еманюел Макрон ще направи през днешния ден послание към сънародниците си в опит за излизане от рецесията, подбудена от придвижването на "жълтите жилетки ", предадоха международните организации.

Макрон ще приказва в 20 ч. локално време (19 ч. по Гринуич). Президентът ще показа съответни и незабавни ограничения, показва френската министърка на труда Мюриел Пенико. Тя обаче отхвърли опцията измежду ограниченията да е увеличение на минималната работна заплата, едно от настояванията на "жълтите жилетки ".

Днес сутринта Макрон ще се срещне с представители на синдикатите, на работодателите и на локалните управляващи.

В събота за четвърти път "жълтите жилетки " проведоха митинги на национално равнище. Над 125 000 души излязоха по улиците на френските градове, с цел да изискат по-висок витален стандарт.

Протестиращите също така укоряват Макрон, че облагодетелства елитите и се пробва да модернизира френската стопанска система прекомерно бързо.

За следващия митинг във Франция бяха ситуирани близо 90 000 членове на силите на реда. Близо 1000 души, от които съвсем 100 малолетни, бяха арестувани след митингите в събота в Париж.

Повечето от задържаните са мъже под 40 години, пристигнали в столицата от разнообразни региони на страната, с цел да стачкуват. Повечето от тях бяха арестувани поради носене на оръжие, като да вземем за пример ножове или предмети, които могат да причинят пострадване, примерно топки за петанк или сълзотворен газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР