Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент

...
Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент
Коментари Харесай

Макрон обяви пред депутатите скорошен план за намаляване на държавните разходи

Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент (над 900 парламентаристи) във Версайския замък край Париж, с цел да произнесе пред тях тирада, в която направи обзор на свършеното от него за първата му година като държавен глава, съобщи Асошиейтед прес.

Пред парламентаристите той показа и бъдещите си планове. Някои от парламентаристите обаче бойкотираха словото на Макрон, критикувайки го, че е демонстрация, присъща на монарх.

Пред депутатите Макрон разгласи, че в скоро време ще има проект за понижаване на държавните разноски, съобщи Франс прес. Той сподели, че неговото държавно управление ще показа в идните седмици нови решения, позволяващи да се спазят уговорките за понижаване на тези разноски. Макрон даде обещание, че решенията в тази тенденция ще са "силни и храбри ".

"Не може да има понижаване на фискалната тежест или развиване на вложенията без да забавим непрестанното нарастване на нашите разноски ", сподели Макрон. Той напомни, че всеки желае понижаване на налозите, само че никой не желае да поема отговорност, когато се вземат решения в тази тенденция.

Макрон сподели, че намаляването на държавните средства "се съпровожда от метаморфоза на страната посредством усилване на нейното наличие в териториите, посредством по-голяма еластичност при ръководството ". Той сподели, че до края на годината министър председателят Едуар Филип ще показа всички решения за нужната промяна в тази тенденция.

Франция в края на юни публично излезе от процедурата за несъразмерен недостиг, стартирана против нея от Европейската комисия през 2009 година След 2,6 % от Брутният вътрешен продукт през 2017 година, френският недостиг ще доближи 2,3 % през актуалната година и 2,8 % през 2019 година, счита комисията в своите стопански прогнози.

В речта си Макрон сподели още, че същинската граница в Европа е тази, която разделя прогресистите и националистите, и предизвести, че опълчването сред тях ще е в центъра на европейските избори следващата година, съобщи Франс прес.
Макрон сподели също по този начин, че "републиката няма никакво съображение да среща компликации с исляма ".

"Още от есента ние ще изясним тази обстановка, като ще дадем на исляма рамка и правила, гарантиращи, че той ще се изповядва на всички места по един метод, който подхожда на законите на републиката ", сподели Макрон.
Във Франция има близо 6 милиона мюсюлмани.

Макрон обаче добави, че от време на време има "един коренен, нападателен прочит на исляма, който цели да сложи под въпрос нашите правила и нашите закони - тези на една свободна страна, на едно свободно общество, чиито правила не се подчиняват на религиозни заповеди ".

"Във Франция самостоятелната независимост и самостоятелните избори, стига да не накърняват правата на жителите, са недосегаеми правила ", сподели Макрон и добави, че няма да се толерира никакво слагане под подозрение на тези правила, осъществено въз основата на религиозна доктрина.

Правейки равносметка на първата си година като президент, Макрон призна: "Знам, че не мога да направя всичко, знам, че не мога да съумея във всичко ", съобщи Ройтерс. Той добави, че е омиротворен от първата си година на власт, само че и решен да извърши обещанията си.

Речта на Макрон продължи 90 минути и тук-там той възприемаше непретенциозен звук в опит, както наподобява, да опровергае обвиняванията, че е нахален и че е изгубил контакт с хората, отбелязва Ройтерс.

Макрон отбрани в речта си решението си да отстрани налога върху благосъстояние, което накара съперниците му да го нарекат "президент на богатите ". "Една политика в интерес на бизнеса не е политика в интерес на богатите ", сподели той. "Невъзможно е да претендираш, че можеш да разпределяш благосъстоянието, в случай че не го създаваш преди всичко ", сподели той.

Президентът приказва и за потребността от промени, които да приготвят хората за измененията в технологиите и за условията на работните места.

Макрон също по този начин съобщи, че президентската работа изисква примирение, само че добави, че става дума "за примирение в самия себе си, само че не и примирение за Франция ".

На критиците, които бойкотираха речта му през днешния ден, той сподели, че ще изиска смяна в конституцията, тъй че парламентаристите да могат да дебатират с президента по време на сходни общи парламентарни сесии, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР