Френският президент Еманюел Макрон призова в петък производителите на отбранителни

...
Френският президент Еманюел Макрон призова в петък производителите на отбранителни
Коментари Харесай

Макрон призовава Франция да произвежда повече оръжие за Украйна

Френският президент Еманюел Макрон прикани в петък производителите на отбранителни артикули да усилят производството и нововъведенията, защото Европа се бори да усили доставките на оръжие в поддръжка на Украйна .

Това заяви Агенция Франс Прес.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година Макрон упорства отбранителната промишленост да премине към " режим на военна стопанска система ", като повтори апела си по време на посещаване във военноморската база Шербур в Северозападна Франция.

" Трябва да засилим трансформацията, която започнахме ", с цел да отговорим по-бързо на потребностите на Украйна във войната ѝ против Русия, съобщи Макрон в новогодишното си послание към френските въоръжени сили.

" Не можем да позволим на Русия да си мисли, че може да победи ", добави Макрон, като предизвести, че " съветската победа би означавала завършек на европейската сигурност ".

" Никога повече не би трябвало да се задоволяваме с индустриални периоди, които не престават няколко години ", сподели президентът.

Макрон съобщи, че от производителите на отбранителни артикули се чака да усилят скоростта и размера, както и да вкарват нововъведения .

Макрон похвали " високото качество " на френските оръжия, само че акцентира, че страната не е произвеждала и не е внедрявала задоволително нововъведения в предишното, в " комфортните години ", които съгласно него са предизвикали " форма на самодоволно онемяване ".

" Този свят към този момент не разрешава това ", сподели той.

Макрон съобщи, че някои компании в региона на защитата са се забавили да схванат " какъв брой е значимо да могат да доставят бързо " и " през последната година и половина от време на време са пропущали контракти, за което скърбя ".
 Съединени американски щати: Пхенян е изпратил над хиляда контейнера със снаряди за Русия
Съединени американски щати: Пхенян е изпратил над хиляда контейнера със снаряди за Русия

Северна Корея въоръжава Кремъл

В четвъртък Украйна предизвести, че армията ѝ е изправена пред " напълно действителен и наложителен " дефицит на муниции.

Европейският съюз беше заречен да достави един милион снаряда до началото на 2024 година, само че съгласно депутати от Европейския парламент до момента са доставени единствено 300 000.

В отчет на френския Сенат, оповестен в сряда, се споделя, че Париж и други европейски държавни управления " не са се справили с предизвикването " да отговорят на условията на Украйна за муниции.
 Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди
Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди

Кулеба отхвърли изказванието на публицист, че войната към този момент е в задънена улица

Миналата година Франция одобри боен бюджет за 2024-2030 година в размер на 413 милиарда евро (450 милиарда долара) - най-значителното нарастване на разноските от десетилетия насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР