Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери "да обединим надеждите

...
Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери "да обединим надеждите
Коментари Харесай

Макрон призова световните лидери за обединение

Френският президент Еманюел Макрон прикани международните водачи "да обединим очакванията си, вместо да противопоставяме страховете си " в своята тирада по време на тържеството по случай стогодишнината от края на Първата международна война, оповестява Българска национална телевизия.

Церемонията стартира с малко забавяне, след 11 ч. локално време, когато камбаните започнаха да бият, отбелязвайки момента на сключване на примирието

Над 80 държавни и държавни водачи от целия свят, и ръководители на интернационалните организации вземат участие в Париж в церемонията за 100-годишнината от края на Първата международна война. Сред тях са: президентите на Съединени американски щати - Доналд Тръмп и на Русия - Владимир Путин, немският канцлер Ангела Меркел, кралете на Испания - Фелипе Шести и на Мароко - Мохамед Шести, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, ръководителите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския парламент Антонио Таяни, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. България е показана от президента Румен Радев.

Примирието за прекратяването на бойните дейности сред победената преди век Германия и страните от Антантата е подписано във вагон от френски пътнически трен в гората край Компиен.

В програмата на честването са включени музикални осъществявания на виртуозния виолончелист Йо-Йо Ма, на носителката на Грами Анджелик Киджо, както и на Младежкия оркестър на Европейския съюз

Камерите уловиха момента на идването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той се поздрави с френския си сътрудник Макрон, канцлера Меркел и краля на Мароко Мохамед Шести.

Президентът Путин дойде финален и също се ръкува с Макрон, Тръмп и Меркел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР