Френският президент Еманюел Макрон призова международната общност да окаже максимален

...
Френският президент Еманюел Макрон призова международната общност да окаже максимален
Коментари Харесай

Макрон призова света „да окаже максимален натиск“ върху Путин

Френският президент Еманюел Макрон прикани интернационалната общественост " да окаже оптимален напън " върху съветския му сътрудник Владимир Путин , който по-рано съобщи, че е подготвен да употребява " всички средства " от своя боеприпас против Запада, съобщи Франс прес.

Решенията на Путин, който също по този начин разгласи частична готовност , " тласкат Русия към още по-голяма изолираност ", сподели Макрон в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Той поздрави Китай и Индия за неотдавна направени изказвания, в които приканиха за завършек на войната в Украйна. 

" Неговото решение е неприятна вест за съветския народ , за младежите, и ще ускори изолацията на страната ", съобщи още Макрон, представен от Ройтерс.

В изявлението си тази заран съветският президент насочи и завоалирана опасност за приложимост на нуклеарни оръжия , която НАТО назова " безрасъдно деяние " на обезсърчение в резултат на загубите на Русия във войната.

Макрон акцентира, че всички нуклеарни сили би трябвало работят отговорно . Той направи изявлението си след среща с генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР