Френският президент Еманюел Макрон призова германския канцлер Олаф Шолц и

...
Френският президент Еманюел Макрон призова германския канцлер Олаф Шолц и
Коментари Харесай

Германия и САЩ не подкрепят идеята на Макрон за изоставяне на червените линии в отношенията с Русия


Френският президент Еманюел Макрон прикани немския канцлер Олаф Шолц и президента на Съединени американски щати Джо Байдън да „ заемат позиция на стратегическа двоякост “ по отношение на Русия, оставяйки „ всички военни варианти на масата “, заяви в.The Wall Street Journal, цитирайки неназовани публични лица. Според тях  Шолц и Байдън не са подкрепили тази позиция.

Твърди се, че Макрон е провел поверителни диалози и с двамата водачи. Според The Wall Street Journal концепцията на френския президент „ съставлява коренно отклоняване “ от позицията, която американската администрация се придържа от началото на военната интервенция в Украйна.  Изданието написа,още че „ методът на Вашингтон е бил калибриран, с цел да се избегнат дейности, които могат да предизвикат Москва. Макрон, в противен случай, искаше да спре да популяризира „ алените линии “ на Запада и „ вместо това да кара Кремъл да гадае “.

Според The Wall Street Journal Джо Байдън е " сложил под въпрос нуждата от смяна в тактиката " заради опасения, че това може да докара до ескалация на въоръжения спор.  Шолц не поддържа концепцията на френския си сътрудник, като сподели, че това може да „ разедини съдружниците и да направи страните от НАТО страна в спора “, разясняват източниците на The Wall Street Journal.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР