Френският президент Еманюел Макрон призова днес съседните европейски държави по-добре

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес съседните европейски държави по-добре
Коментари Харесай

Макрон недоволства срещу ограничителните мерки по границите в момент на ново увеличаване на случаите на коронавирус във Франция

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден прилежащите европейски страни по-добре да координират налаганите поради ковид ограничаващи ограничения по границите в миг, когато заразяванията се усилват и когато доста страни вкарват проби или карантини за посетителите от Франция, съобщи Асошиейтед прес.

На фона на паниките, че Франция може да се трансформира в ново огнище на вируса, Макрон отбрани напъните на своето държавно управление за рестартиране на стопанската система и метода към следкарантинния интервал.

"Нашата страна би трябвало да се научи да живее с вируса ", с цел да възвърне стопанската система, да финансира обществените помощи като краткотрайните помощи за безработица и да образова децата си, сподели той.

Париж наложи от през днешния ден наложително носене на маски на всички публични места, а една пета от френските райони сега са считани за "червени зони ", в които вирусът се популяризира интензивно.

Вчера бяха обявени над 6000 нови случай на болест - за съпоставяне през май и юни случаите бяха по неколкостотин дневно. Нивото на хоспитализациите и смъртността обаче остава относително ниско.

Правителството продължава да се придържа към проекта да отвори още веднъж учебните заведения от вторник, а на следващия ден стартира колоездачната обиколка на Франция, която се планува да продължи три седмици.

В миг, когато Англия, Германия и Белгия постановиха нови ограничавания за хората, идващи от всички региони на Франция, Макрон прикани за по-добра съгласуваност. "Нека да имаме едни и същи критерии ", сподели той. "Нека не повтаряме грешките от март ", съобщи президентът, имайки поради безредните едностранни затваряния на границите, които доведоха до опашки от блокирани камиони по пътищата и изпаднали в усложнение пасажери.

По думите му няма смисъл да се затварят границите, изключително за милионите служащи в свободната за пътешестване зона на Европейския съюз, които минават границите, с цел да работят.

Носейки маска, той призна, че маските са "досадни, дразнещи ", само че ги дефинира като "разумно ограничаване, което би трябвало да приемем за известно време ".

Макрон даде обещание 15 милиарда евро държавни вложения за планове за да бъдат върнати работни места и производства във Франция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР