Френският президент Еманюел Макрон предложи днес на германския канцлер Ангела

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи днес на германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Макрон предложи на Меркел до юни да направят план за реформа на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон предложи през днешния ден на немския канцлер Ангела Меркел да изготвят до юни " ясна и амбициозна пътна карта " за реформиране на Европейския съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Необходимо е да дефинираме тази нова упоритост " за Европа, сподели Макрон преди среща с Меркел. Той акцентира, че през днешния ден стартира нов значим стадий, по време на който ще би трябвало да бъдат взети доста решения в кратковременен проект и да бъдат избрани вероятностите в средно- и дълготраен за " нашата Европа ".

Макрон акцентира на " извънредно огромната отговорност " на Франция и Германия в конюнктура, при която " интернационалните напрежения не стопират да нарастват ".

Ние имаме волята и сме способни да осъществим тази задача, изрази убеденост Меркел. Тя акцентира, че " е належащо повече от когато и да било Европа да работи единно в една геополитическа обстановка, при която многостранният метод е под напън ".

Една от задачите на диалозите в Елисейския замък ще бъде подготовката на срещата на върха на Европейски Съюз на 22 и 23 март в Брюксел.

Френският президент и немският канцлер загатнаха категорично аферата с отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия, като показаха взаимност със своя съдружник.

" Осъждаме това съветско посягане, защото всичко ни кара да имаме вяра, че точно Русия е направила тези опити за ликвидиране ", акцентира Макрон.

Меркел се съгласи, че " доста следи сочат, че Русия е отговорна ".  " Ситуацията е доста сложна и през днешния ден ние ще обсъдим какъв е подобаващият отговор ", сподели тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР