Френският президент Еманюел Макрон подписа непопулярната си пенсионна реформа, което

...
Френският президент Еманюел Макрон подписа непопулярната си пенсионна реформа, което
Коментари Харесай

Макрон подписа закона за пенсионната реформа

Френският президент Еманюел Макрон подписа непопулярната си пенсионна промяна, което провокира обвинявания от страна на профсъюзите и левицата, че демонстрира " пренебрежение " към хората, които стоят зад тримесечното протестно придвижване.
Пенсионната промяна има за цел да построи Франция с цялостна претовареност
Измененията станаха закон, откакто текстът беше оповестен в формалния вестник на Франция, а ядосаната съпротива съобщи, че Макрон се е опитал да ги прокара под прикритието на нощта.

Публикуването се случи единствено няколко часа откакто в петък Конституционният съвет утвърди същността на законодателството, в това число главното изменение за увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години.

Противопоставянето с профсъюзите и левицата се трансформира в най-голямото предизвикателство на втория мандат на Макрон, който в този момент ще направи послание към Франция във връзка рецесията в понеделник вечерта, оповестиха от Елисейския замък.

Профсъюзите приканиха за всеобщи митинги по случай Деня на труда 1 май, а през нощта след оповестяването на правосъдното решение в няколко града, в това число Париж, избухнаха от време на време насилствени демонстрации.
Противопоставянето с профсъюзите и левицата се трансформира в най-голямото предизвикателство на втория мандат на Макрон
Лидерът на социалистите Оливие Форе съобщи, че бързото сключване на закона от Макрон демонстрира " пренебрежение " към протестното придвижване, а депутатът от твърдата левица Франсоа Руфин го назова " демократично задържане ".

" Закон, признат измежду нощ, като крадци ", написа в Туитър шефът на Френската комунистическа партия Фабиен Русел. " Всички на улицата на 1 май. "

" Макрон се опита да сплаши цяла Франция измежду нощ ", написа в Туитър водачът на твърдата левица Жан-Люк Меленшон, наричайки Макрон " апаш на живот ", който е посочил " неуместна демонстрация на надменност ".

Лидерът на профсъюза CGT Софи Бине назова този ход " изцяло неприличен ".
Реформата провокира всеобщи митинги
Министър-председателят Елизабет Борн даде обещание държавното управление да продължи с още промени.

" Решени сме да ускорим " темпото на промените, съобщи тя пред националния съвет на партията на Макрон " Ренесанс ".

" Искаме да изградим Франция с цялостна претовареност... да подсигуряваме равни благоприятни условия ", сподели тя.

Западният град Рен още веднъж беше сцена на конфликти, когато полицията употребява сълзотворен газ против протестиращи, хвърлящи снаряди, оповестиха репортери на Агенция Франс Прес.

Беше развалена банка, а коренно настроени протестиращи нахлуха и във фоайето на първокласен хотел. Един служител на реда беше ранен, а осем души бяха задържани. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР