Френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен разговор помоли

...
Френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен разговор помоли
Коментари Харесай

Путин обяви условията за прекратяване на огъня

Френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен диалог помоли съветския президент Владимир Путин да спре война та и ударите против цивилни в Украйна. Това заяви френският водач в Twitter.

Освен това Макрон прикани Путин да подсигурява сигурността на пътищата в Украйна и да резервира гражданската инфраструктура на страната.

От своя страна Кремъл заяви, че френската страна „ е изразила избрани възгледи “ по отношение на съветската „ специфична военна интервенция за отбрана на Донбас “, а също по този начин „ изразила вяра за бързо споразумяване на сегашния спор посредством разговор и договаряния с Киев “.

Путин съобщи, че уреждането на спора в Украйна е допустимо " при абсолютно отчитане на законните ползи на Русия в региона на сигурността ", се споделя в изказване на Кремъл. Сред тези условия президентът на Русия уточни:

- признание на съветския суверенитет над Крим;
- демилитаризация и денацификация на Украйна ;
- обезпечаване на безпристрастен статут на украинската държава;

Путин също по този начин означи, че съветската страна е отворена за договаряния с представители на Украйна и чака те „ ще доведат до мечтаните резултати “.

„ Президентът на Русия обърна особено внимание на обстоятелството, че съветските въоръжени сили не заплашват цивилни и не нанасят удари по цивилни обекти. Заплахата идва от украински националисти, които употребяват цивилното население като жив щит, съзнателно слагат ударни оръжейни системи в жилищни региони и ускоряват обстрела на градовете в Донбас.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР