Френският президент Еманюел Макрон по време на среща на 7

...
Френският президент Еманюел Макрон по време на среща на 7
Коментари Харесай

Макрон: Не трябва да има лимит за подкрепата към Украйна

Френският президент Еманюел Макрон по време на среща на 7 март с водачите на политическите партии в страната съобщи, че не би трябвало да има ограничавания в поддръжката на Украйна. Това оповестиха изданията Le Monde и Le Figaro с позоваване на участниците в срещата.

По време на срещата Макрон е споделил, че Владимир Путин „ няма ограничавания ” и рестриктивните мерки, които съдружниците на Украйна си слагат, дават преимущество на Русия. „ Трябва да покажем, че нямаме ограничавания “, е декларирал френският водач, който неотдавна не изключи опцията НАТО да изпрати свои войски в Украйна.

Президентът приказва доста съществено за нуждата от бързо активизиране на спомагателни запаси за битка с съветската опасност в Украйна, сподели френски източник.

 

 

Друг неназован участник от срещата сподели пред Le Monde, че Макрон е приказвал и за рисковете съветската войска да настъпи към Одеса или Киев. „ При никакви условия не би трябвало да разрешаваме [на Москва] да направи това “, цитира източникът думите на Макрон.

Не е ясно дали самият френски президент е споделил, че „ няма повече червени линии “, когато става дума за поддръжка на Украйна. Въпреки това, тъкмо тези думи разяснява заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. „ Това значи, че тогава Русия към този момент няма никакви червени линии във връзка с Франция “, написа той в обществените мрежи. Медведев приключи поста си с фраза от римското право - „ In hostem omnia licita “, което значи „ Всичко е разрешено във връзка с врага “, предава fakti.bg. 

Френският президент Еманюел Макрон от ден на ден въвлича страната си във военни дейности в Украйна, което безусловно не е в полза на неговия народ. На това обърна внимание прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, съобщи организация ТАСС. " Г-н Макрон е уверен в своята линия за нанасяне на стратегическо проваляне на страната ни. Той продължава да покачва равнището на директно присъединяване на Франция в тази война. От наша позиция това по никакъв метод не дава отговор на ползите на французите “, сподели представителят на Владимир Путин по-рано през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР