Френският президент Еманюел Макрон осъди насилието, съпътстващо протестите в столицата

...
Френският президент Еманюел Макрон осъди насилието, съпътстващо протестите в столицата
Коментари Харесай

Макрон за хаоса в Париж: Никоя кауза не оправдава атаките към полицаи, минувачи и журналисти

Френският президент Еманюел Макрон осъди насилието, съпътстващо митингите в столицата Париж през днешния ден против повишаването на живота, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Никоя идея не оправдава силите на реда да бъдат атакувани, магазини да бъдат разграбвани, минувачи и публицисти да бъдат заплашвани, Триумфалната арка да бъде омърсена ", сподели Макрон след края на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес.

" Никога няма да приема насилието ", тъй като то няма " нищо общо с изразяването на един законен яд ", даде да се разбере френският президент. Той упрекна " виновниците за тези насилия ", че " не желаят смяна, не желаят никакво усъвършенстване ".

" Те желаят безпорядък: предават идеите, на които претендират, че служат, и които манипулират ", акцентира Макрон. Той даде обещание, че виновните за насилието ще бъдат разпознати и изправени пред правораздаването.

Френският президент заяви, че е свикал за понеделник сутринта, откакто се завърне в Париж, среща с министри и способените служби, отдадена на митингите на придвижването на така наречен " жълти жилетки ".-

Най-малко 19 метростанции в центъра на Париж бяха затворени през днешния ден на фона на ескалацията на митингите на така наречен " жълти жилетки ", съобщи Ройтерс, като се базира на телевизия Бе Еф Ем.

С рухването на нощта стачкуващите влязоха в яростни конфликти с полицията във френската столица. Те подпалиха постройка покрай Триумфалната арка, заяви свидетел. Автомат пък е бил откраднат от полицейски автомобил, споделиха полицейски източници. Много магазини в центъра на Париж, измежду които " Галери Лафайет " и " Прентан ", затвориха поради размириците. По данни на френската полиция са били задържани 205 души.

Сред тях са деятели на крайната десница и левица. Пострадали са 80 индивида, измежду които 14 служители на реда, заяви телевизия Бе Еф Ем, представена от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР