Френският президент Еманюел Макрон обяви в понеделник нови стъпки в

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви в понеделник нови стъпки в
Коментари Харесай

Макрон не изключва изпращането на войски в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон разгласи в понеделник нови стъпки в помощ на Украйна във войната , като даже изпращането на западни сухопътни войски не е изключено, оповестява Агенция Франс Прес.

По време на конференцията за Украйна в Париж, както вкъщи, по този начин и на бойното поле.

" Ние сме уверени, че провалянето на Русия е безусловно належащо за сигурността и стабилността в Европа ", сподели той. Русия, сподели той, демонстрира " по-агресивно отношение освен в Украйна, само че и като цяло ".

Въпреки че няма консенсус по отношение на изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, " нищо не би трябвало да се изключва . Ние ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия не може да завоюва тази война ", сподели той.

Макрон сподели, че новата коалиция ще бъде основана, с цел да доставя на Украйна " ракети и бомби със междинен и огромен обхват за нанасяне на дълбоки удари ".

Имаше " необятен консенсус да се направи повече и по-бързо ", добави той.

" Нищо не може да бъде изключено, с цел да реализираме нашата цел. Русия не може да завоюва тази война. "
 Западът търси муниции за Украйна в трети страни
Западът търси муниции за Украйна в трети страни

Европейски Съюз възнамерява да достави 170 000 боеприпаса на Киев до края на март

Макрон сподели по-рано, когато откри конференцията в Елисейския замък , че съдружниците на Украйна би трябвало да засилят своята поддръжка , защото войната навлезе в третата си година.

" Видяхме сгъстяване от страна на Русия, изключително през последните няколко месеца ", сподели Макрон.

Той сподели, че това се е показало в гибелта на 16 февруари в ареста на основния конкурент на президента Владимир Путин Алексей Навални, само че също и в втвърдяването на позициите на Русия на фронтовата линия, където възнамерява " нови офанзиви ".

Макрон сподели, че е нужен " скок " от страна на Запада в неговия метод, който " регистрира трансформацията на опасността от военна и стратегическа позиция ".

Конференцията алармира желанието на Макрон да се показа като европейски бранител на идеята на Украйна на фона на възходящите страхове, че американската поддръжка може да намалее през идващите месеци.
 Тялото на Алексей Навални е предадено на майка му
Тялото на Алексей Навални е предадено на майка му

Това заяви неговата говорителка Кира Ярмиш

" Заедно би трябвало да подсигуряваме, че Путин не може да унищожи нашите достижения и да не може да разшири експанзията си към други народи ", сподели украинският президент Володимир Зеленски в малко видеообръщение към конференцията.

Зеленски сподели, че водачите в Европа са осъзнали " какъв брой рискова " е войната за " цяла Европа ".

" Мисля, че те схванаха, че Путин ще продължи тази война ", сподели той.

Австрийският канцлер Карл Нехамер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР