Френският президент Еманюел Макрон обвини медиите, че са наговорили много

...
Френският президент Еманюел Макрон обвини медиите, че са наговорили много
Коментари Харесай

Макрон: Медиите наговориха много глупости по случая „Бенала“

Френският президент Еманюел Макрон упрекна медиите, че са " наговорили доста нелепости " по случая с уволнения член на канцеларията му Александър Бенала, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" През последните дни наговорихте доста нелепости за заплати, привилегии. Всичко това е погрешно ", сподели Макрон пред публицисти от новинарските малките екрани Бе Еф Ем и Си-нюз.

" Гражданите, които работят и почтено си заплащат налозите тези дни чуха от вас значително нелепости. Медиите от време на време бъркат и би трябвало да поправят грешките си ", сподели президентът.

Макрон съобщи, че наложената на Бенала глоба за побоя над двама души по време на първомайско шествие е била пропорционална. " Иначе щях да им кажа да наложат друга ", добави той, имайки поради чиновниците на канцеларията му, които предложиха наказването.

В началото на май Бенала беше отхвърлен от служба за 15 дни и обратно на в началото изказване на президентството е получавал възнаграждение през този интервал. Тази сума ще се удържи от платения му отпуск при уволнението му.

Впоследствие се разбра, че Бенала е употребявал непозволено даден му от полицията длъжностен видеозапис на случая и тогава против него стартира процедура за уволняване.

Александър Бенала " позволи същинска и тежка неточност, която изживях като изменничество. Той бе осъден за тази неточност. Когато позволи втора неточност, той бе осъден по-строго, с уволняване ", съобщи Макрон.

В предходно изявление пред министри и депутати от партията си " Република, напред " Макрон осмя клюки по адрес на Бенала, като съобщи, че Бенала в никакъв случай не е разполагал с кодовете за изстрелване на нуклеарни ракети, в никакъв случай не е имал служебно жилище от 300 кв. м в постройка на президентската администрация в Париж и в никакъв случай не е получавал заплата от 10 000 евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР