Френският президент Еманюел Макрон нареди да бъдат мобилизирани 7000 войници

...
Френският президент Еманюел Макрон нареди да бъдат мобилизирани 7000 войници
Коментари Харесай

След ислямисткото нападение: Франция обяви най-висока степен за терористична заплаха

Френският президент Еманюел Макрон подреди да бъдат мобилизирани 7000 бойци за увеличение на броя на чиновниците, извършващи патрули за гарантиране на сигурността , оповестиха от кабинета му, съобщи Ройтерс. 

Това се случва  ден откакто преподавател беше намушкан с нож при нахлуване от ислямист.

В петък Франция беше сложена в най-висока степен на паника за терористична опасност , откакто 20-годишен мъж намушка смъртоносно с нож преподавател и рани тежко други двама души при нахлуване в учебно заведение в град Арас в Северна Франция.

Кабинетът на Макрон съобщи, че бойците ще бъдат мобилизирани от понеделник вечерта до второ разпореждане като част от настоящите ограничения, при които има постоянни патрули в центровете на огромните градове и туристически обекти.

Предупреждението за сигурност идва в миг, когато Франция е хазаин на Световната купа по ръгби и се приготвя да се изправи против Южна Африка в мача на четвъртфинала.

Франция е била цел на редица ислямистки офанзиви като най-тежкото от тях беше едновременното нахлуване на въоръжени и атентатори самоубийци в  развлекателни заведения и кафенета в Париж през ноември 2015 година

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи, че нападението в Арас е обвързвано със събитията в Близкия изток, където Израел организира военна атака, с цел да унищожи " Хамас " след смъртоносното навлизане на негови бойци в еврейската страна предходната събота.

На този декор Лувърът в Париж, най-големият музей в света, разгласи, че затваря изключително порти " от съборажения за сигурност ", съобщи Франс прес.

" Лувърът получи документално известие, в което се приказва за заплаха за музея и за жертви ", сподели за Агенция Франс Прес представител на музея.

" Решихме да го евакуираме и затворим за деня, с цел да създадем нужните инспекции ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР