Френският президент Еманюел Макрон нареди да бъдат мобилизирани 7000 войници

...
Френският президент Еманюел Макрон нареди да бъдат мобилизирани 7000 войници
Коментари Харесай

Франция мобилизира 7000 войници за допълнителни патрули след ислямистко нападение

Френският президент Еманюел Макрон подреди да бъдат мобилизирани 7000 бойци за увеличение на броя на чиновниците, извършващи патрули за гарантиране на сигурността, оповестиха през днешния ден от кабинета му, съобщи Ройтерс.

Това се случва ден откакто преподавател беше намушкан с нож при нахлуване от ислямист.

Вчера Франция беше сложена в най-висока степен на паника за терористична опасност, откакто 20-годишен мъж намушка смъртоносно с нож преподавател и рани тежко други двама души при нахлуване в учебно заведение в град Арас в Северна Франция.

Кабинетът на Макрон съобщи, че бойците ще бъдат мобилизирани от понеделник вечерта до второ разпореждане като част от настоящите ограничения, при които има постоянни патрули в центровете на огромните градове и туристически обекти.

Предупреждението за сигурност идва в миг, когато Франция е хазаин на Световната купа по ръгби и се приготвя да се изправи против Южна Африка през днешния ден вечерта в мача на четвъртфинала.

Франция е била цел на редица ислямистки офанзиви като най-тежкото от тях беше едновременното нахлуване на въоръжени и атентатори самоубийци в развлекателни заведения и кафенета в Париж през ноември 2015 година

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи през вчерашния ден, че нападението в Арас е обвързвано със събитията в Близкия изток, където Израел организира военна атака, с цел да унищожи " Хамас " след смъртоносното навлизане на негови бойци в еврейската страна предходната събота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР