Френският президент Еманюел Макрон каза в неделя на израелския премиер

...
Френският президент Еманюел Макрон каза в неделя на израелския премиер
Коментари Харесай

Принудителното прехвърляне на населението на Рафах би било „военно престъпление“, предупреждава Макрон Израел

Френският президент Еманюел Макрон сподели в неделя на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че всяко наложително прекачване на хора от град Рафа в южната част на Газа ще съставлява " военно закононарушение ".

Макрон повтори опълчването си на всяка израелска военна интервенция за битка с Хамас в Рафах, където по-голямата част от популацията на Газа се приюти след месеци на яростни борби в обсадената територия.

В телефонен диалог сред двамата водачи в неделя, Макрон също „ остро осъди “ изказването на Израел в петък за изземването на 800 хектара земя в окупирания Западен бряг за нови селища.

Активисти споделят, че декларацията на Израел, че земята в северната част на долината на река Йордан към този момент е „ държавна земя “, е единствената най-голямото сходно изземване от десетилетия.

В диалога Макрон сподели на Нетаняху, че има намерение да внесе проекторезолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за „ неотложно и трайно преустановяване на огъня “.

Той съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР