Френският президент Еманюел Макрон кани китайския си колега Си Цзинпин

...
Френският президент Еманюел Макрон кани китайския си колега Си Цзинпин
Коментари Харесай

Макрон кани Си Цзинпин на планинска разходка в Пиренеите

Ф ренският президент Еманюел Макрон кани китайския си сътрудник Си Цзинпин през днешния ден на планинска разходка в Пиренеите , съобщи Франс прес. Двете първи дами ще съпроводят съпрузите си.

Планинската разходка е ден откакто Си беше посрещнат тържествено в Париж и организира диалози с Макрон и с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Основните тематики на тези полемики бяха комерсиалният дисбаланс и Украйна.

Сега двамата водачи и техните половинки ще отидат в ски курорта Ла Монжи, където ще обядват и в локален ресторант, с чийто основен готвач Макрон се познава добре и при който е гостувал постоянно.

В този регион на Франция Макрон е идвал на почивка с баба си и дядо си. Там той има и братовчеди.

Macron takes Xi to French mountains to press messages on Ukraine, trade: Paris (AFP) -

French President Emmanuel Macron on Tuesday is to host Chinese leader Xi Jinping at one of his beloved childhood haunts in the Pyrenees mountains, seeking to press a…
— zeta panama (@zetacompa)
В първия ден от визитата на Си Франция и Китай подписаха няколко търговски контракта в региона на енергетиката, превоза и финансите. Френското държавно управление обеща  и да улесни издаването на визи за китайците, които пътуват до Франция по работа или на туризъм.

Макрон също по този начин подари на Си с френски коняк и му благодари, че не е въвел краткотрайни мита на вноса на тази напитка в Китай. Френският коняк е предмет на антидъмпингово следствие, подето от китайските управляващи.

Макрон също така подари на Си и творбите на Виктор Юго, както и издание на първия френско-китайски речник, оповестен през 1742 година и ваза от многоцветно стъкло, изваяна в стъкларските цехове в Амбоаз.

Вчера вечерта френският президент даде държавна вечеря в чест на Си, на която бяха поканени френски звезди, измежду които Софи Морсо и Мирей Матийо.

Вижте повече в нашата изложба тук: 

* Във видеото: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР