Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел не може да има друга столица, освен Ерусалим

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила прикани израелският министър председател Бенямин Нетаняху да направи смели жестове към палестинците, като даде за образец вероятно заледяване на колонизацията, за да се излезе от сегашната невъзможност, съобщи Франс прес.

"Подканих премиера да направи смели жестове към палестинците, с цел да излезем от сегашната задънена улица ", съобщи френският президент на взаимна конференция с израелския министър председател. Макрон осъди изрично всички форми на набези против Израел, осъществени през последните дни и часове, в това число терористичните.

"Струва ми се, че е добре да се стартира със заледяване на колонизацията и ограничения за подсилване на доверието във връзка с палестинските управляващи. Това са значими дейности, за които разговаряхме с премиера Нетаняху ", посочи Макрон. "Франция продължава да е уверена, че единственото решение, съответстващо на интернационалното право и на дълготрайните ни задължения, е да се разреши основаването на две страни, живеещи в мир една до друга, и че това може да се реализира посредством договаряния. Винаги ще подкрепим всяка самодейност в тази тенденция ", добави той.

Макрон добави, че споделя мисълта на Нетаняху, че би трябвало да се даде късмет на мира, само че акцентира, че "мирът зависи освен от Съединени американски щати или Франция, той зависи и от способността на двама водачи - израелският и палестинският - да го реализиран ", съобщи ТАСС.

Макрон акцентира, че не утвърждава "неотдавнашните изказвания на президента на Съединени американски щати, които Франция счита за противоречащи на интернационалното право и рискови за мира ".

Преди няколко дни Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила призна Ерусалим за столица на Израел, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. В Близкия изток и в други страни хиляди стачкуват за четвърти следващ ден против това решение. Четирима палестинци бяха убити в линията Газа от четвъртък, двама от тях при конфликти с израелски бойци и двама при израелски въздушни удари против Хамас, нанесени в отговор на ракетен обстрел от палестинския анклав. Един палестинец рани съществено с хладно оръжие израелски охранител в Ерусалим.

Израелският министър председател Нетаняху съобщи, че Израел не може да има друга столица, с изключение на Ерусалим и дефинира като неуместни опитите да се отхвърли тази хилядолетна връзка. Именно по тази причина е толкоз значим фактът, че Тръмп призна града за столица на Израел, добави той.

Освен това Нетаняху разяснява изказването на турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, който назова Израел терористична страна, която убива деца. "Не одобрявам уроци по морал от водач, който бомбардира кюрдските селища в Турция, който затваря публицисти, оказва помощ на Иран да заобикаля интернационалните наказания и поддържа терористи, по-специално в линията Газа ", акцентира израелският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР