Френският президент Еманюел Макрон е нарекъл британския министър-председател Борис Джонсън

...
Френският президент Еманюел Макрон е нарекъл британския министър-председател Борис Джонсън
Коментари Харесай

Еманюел Макрон нарекъл Борис Джонсън клоун

Френският президент Еманюел Макрон е нарекъл английския министър-председател Борис Джонсън "клоун " в частен диалог. Това написа френското списание Le Canard enchaîné, представено от "Гардиън ".

Според обявата Макрон е споделил, че Джонсън има "поведение на пошъл човек ".

Френският държавен глава се оплака от държанието на английския министър председател, откакто двамата разговаряха по телефона след потъването на лодка с бежанци в Ламанша предходната сряда.

Макрон се разгневи, когато по-късно Джонсън разгласява в Twitter писмо, в което обрисува проект от пет точки за справяне с прекосяването на мигранти през канала. "Преди два дни разговарях съществено с министър-председателя Джонсън ", съобщи Макрон на конференция в петък след туита. "От своя страна не преставам да върша това, както върша с всички страни и всички водачи. Изненадан съм от методите, когато те не са съществени. Ние не поддържаме връзка по тези въпроси посредством туитове и писма, които оповестяваме обществено. "

Но съгласно списанието президентът е бил по-остър на четири очи. Изданието го цитира да декларира: "Борис Джонсън ми приказва на цялостни обороти, всичко върви добре, водим диалози като огромни хора, а след това ни се кара по един неелегантен метод. Винаги е еднакъв цирк. "

Макрон споделил на съветниците си, че Джонсън по-късно му се е извинил за това, че обществено е трансформирал Франция в изкупителна жертва по въпроси като мигрантската рецесия. "Тъжно е да се види, че една огромна страна, с която бихме могли да създадем голям брой неща, се управлява от смешник ", допълнил френският президент.

Наскоро някогашният френски дипломат в Обединеното кралство Силви Берман съобщи пред Times Radio, че връзките сред Франция и Англия "никога не са били толкоз неприятни от Ватерло насам ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР