Френският президент Еманюел Макрон беше остро критикуван, след като свали

...
Френският президент Еманюел Макрон беше остро критикуван, след като свали
Коментари Харесай

Макрон опита да скрие луксозен часовник в ефир

Френският президент Еманюел Макрон беше остро подложен на критика, откакто смъкна първокласния си часовник по време на изявление, до момента в който разясняваше пенсионната промяна.

Франция е обхваната от митинги и стачки поради решението на Макрон да увеличи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, предава БГНЕС. Днес милиони французи излязоха на улиците, имаше и конфликти с полицията.

Съветът на Европа - водещият орган за наблюдаване на правата на индивида в Европейски Съюз, укори Франция за " несъразмерната приложимост на мощ " от страна на френската полиция по време на днешните митинги.



Представители на Макрон обявиха, че президентът е свалил часовника, тъй като " звънял на масата ".

Критиците му обаче настояват, че часовникът демонстрира какъв брой е надалеч президентът от публичните настроения.

Клеменс Гите, народен представител от левицата, взе участие в митингите против повдигането на възрастта за пенсиониране.

Тя написа в Туитър, че до момента в който президентът твърди, че работещите на минимална заплата имат невиждана покупателна дарба " смъква красивия си първокласен часовник ". Гите добави: " Този човек е палячо ".



Точната стойност на часовника беше подложена на обществена полемика, като имаше догатки, че коства 80 000 евро.

От Елисейския замък обясниха пред " Индипендънт ", че часовникът е създаден от първокласната френска марка " Bell & Ross " и носи личен герб. Цената му без герб е към 2400 евро.

Макрон от дълго време е подложен на критика от политическите си противници, че поддържа богатите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР