Френският премиер Едуар Филип отложи пътуването си до Полша за

...
Френският премиер Едуар Филип отложи пътуването си до Полша за
Коментари Харесай

Френските власти не въведоха извънредно положение след погрома в Париж

Френският министър председател Едуар Филип отсрочи пътуването си до Полша за конференцията за климата поради ситуацията във Франция. Днес Париж се съвземаше от хаоса и опустошенията след вчерашните безредици при митингите на " жълтите жилетки ". Президентът Еманюел Макрон организира заседание с основни министри. Медии оповестиха, че се чака въвеждане на изключително състояние, само че това не се случи. По публични данни 136 000 души са взели участие в митингите във Франция. Пострадали са 263 души. Един водач е умрял при злополука в запушване на пътя, провокирано от митинги.

 © Българска телеграфна агенция
Едва завърнал се от срещата на Г-20 в Аржентина, френският президентът Еманюел Макрон отиде до Триумфалната арка, с цел да види вредите от вчерашните безредици. И да чуе крясъци " Макрон, оставка! " от група " жълти жилетки ".

Равносметката от борбите в региона на Шан-з-Елизе, парка Тюйлери и Лувъра е 133 ранени, измежду които 23 чиновници на реда и 400 ареста. Президентът свика заседание, с цел да разиска ограниченията за отбягване на сходни обстановки.
Бенжамен Гриво, представител на френското държавно управление: Не може всеки уикенд да става принуждение. Трябва да се прегледат всички разновидности, с цел да се поддържат публичният ред и сигурност.
Властите приканват протестиращите да се разграничат от вандалите, които не споделят тяхната идея. Много жители са срещу насилието.
 Макрон посети Триумфалната арка след вчерашните вълнения Макрон посети Триумфалната арка след вчерашните вълнения
Френският президент Еманюел Макрон отиде при Триумфалната арка, незабавно откакто през днешния ден се завърна в Париж от срещата на Г-20 в Буенос Айрес, с цел да тип...

Основният въпрос е по какъв начин да се решат проблемите, които изведоха хората на улицата. В опитите за разговор управляващите и жителите не приказват на еднакъв език.

Протестите потеглиха след въвеждането на екотакса, която усилва цената на горивата и прераснаха в неодобрение от скъпия живот. " Жълтите жилетки " настояват, че няма да се откажат, а държавното управление не отстъпва от промените.
 Сълзотворен газ против стачкуващи в Париж, митингите се разгарят Сълзотворен газ против стачкуващи в Париж, митингите се разгарят
Сблъсъци и безпорядък, подпалени коли и сълзотворен газ извършиха центъра на Париж в третия уикенд от митингите на "жълтите жилетки " против повишаването на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР