Френският писател Никола Бьогле прави своя дебют у нас с

...
Френският писател Никола Бьогле прави своя дебют у нас с
Коментари Харесай

Пациент 488 – психотрилър по истински случай

Френският публицист Никола Бьогле прави своя дебют у нас с завладяващия психотрилър „ Пациент 488 “, издаван от „ Ентусиаст “. Вдъхновен от действителни събития и разкрития, романът печели редица френски литературни награди. Причината за това не е инцидентна. Бьогле споделя смразяваща история за човешката полуда и за това какъв брой рискова може да бъде науката, превърната във съдбовно оръжие от извратени мозъци.
Действието в книгата се развива в психиатрична болница „ Гаустад “, Осло. В едно мразовито утро тялото на пациент е намерено мъртво, а устните му са застинали като че ли в безчовечен зов. С следствието се заема контрольор Сара Геринген, която схваща незабавно, че този случай не наподобява на никой различен... Необичайните условия към евентуалното самоубийство нямат край: Защо жертвата има белег с цифрата 488 на челото? Какво значат тайнствените рисунки на стената на стаята ѝ? Защо болничният личен състав отхвърля да разкрие същинската идентичност на покойника, настанен в „ Гаустад “ преди повече от тридесет години?
За Сара Геринген това е началото на едно ужасяващо следствие, което стартира в Осло, минава през Париж, остров Възнесение, мините на Минесота и стига до покрайнините на Ница. И до момента в който реди този тайнствен пъзел, Сара свързва ориста си с проверяващия публицист Кристофър Кларънс. С негова помощ контрольор Геринген ще стигне до секрети лаборатории, основани от американското държавно управление, и ще открие строго секретни досиета на Централно разузнавателно управление на САЩ, за чието наличие никой не е квалифициран...
Eдин вик пронизва ледената тишина и от дълго време застинали сили се пробуждат. Инспектор Геринген е напът да разкрие една от безконечните загадки пред човечеството – има ли живот след гибелта.
Никола Бьогле е френски публицист и сценарист. Започва кариерата си като водещ, редактор и артистичен шеф в телевизия М6. През 2011 година разгласява дебютния си разказ „ Първият череп “ под псевдонима Никола Скер. След излизането на оповестения за бестселър „ Пациент 488 “ Бьогле печели няколко влиятелни френски литературни награди: Наградата за престъпен разказ на библиотекарите; Наградата за известен роман; Наградата за нов глас в престъпната литература. Книгата е преведена на няколко езика: словашки, чешки и полски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР