Френският орган за защита на конкуренцията обяви в понеделник, че

...
Френският орган за защита на конкуренцията обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Франция глоби Google с $268 млн. за нарушения на антитръст законодателство

Френският орган за защита на конкуренцията разгласи в понеделник, че е наложил санкция на Гугъл на Alphabet Inc. от 268 милиона $ (220 милиона евро) за " корист с господстващото си състояние на пазара за рекламни сървъри за издатели на уеб страници и мобилни приложения ".

Регулаторът съобщи, че Гугъл е дал преференциално отнасяне на личните си технологии под марката Гугъл Ad Manager, причинявайки неподходящо състояние на съперниците на компанията и други издатели.

Регулаторът означи, че Гугъл не оспорва обстоятелствата по делото , повдигнато против него, заявявайки, че софтуерният колос предлага да приключи разпореждания, които благоприятстват тяхната платформа и спомагателни задължения за възстановяване на оперативната съгласуемост с рекламни сървъри на трети страни.

" Решението, санкциониращо Гугъл, има доста особено значение, тъй като това е първото решение в света, което преглежда комплицирани алгоритмични процеси , търгове, посредством които работи онлайн позициониращата реклама. Тази глоба и тези задължения ще дадат опция да се възстановят равни условия за всички играчи и способността на издателите да се възползват оптимално от рекламното си пространство ", разяснява Изабел де Силва, ръководител на регулатора.
 Германия проверява Гугъл за нелоялна конкуренция
Германия проверява Гугъл за нелоялна конкуренция

Колкото и да е привлекателно съдействието с Гугъл то не би трябвало да води до дискриминация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР