Френският Нов народен фронт внесе днес вот на недоверие срещу

...
Френският Нов народен фронт внесе днес вот на недоверие срещу
Коментари Харесай

Френската левица внeсе вот на недоверие срещу премиера Барние

Френският Нов национален фронт внесе през днешния ден избор на съмнение против държавното управление на премиера Мишел Барние, преадде Ройтерс.

Инициативата на лявата коалиция обаче има слаби изгледи за триумф. За задачата тя би трябвало да бъде подкрепена от крайната десница - нещо, което е малко евентуално, отбелязва Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон назначи Барние за министър-председател предишния месец, откакто предварителните избори при започване на лятото доведоха до фрагментиран парламент. Въпреки че лявата коалиция завоюва най-вече гласове, тя не съумя да си обезпечи безусловно болшинство.

В резултат на това Барние, който е от десноцентристката Републиканска партия, оглави нежно държавно управление, порицавано и от левицата, и от десницата.

Кабинетът е изправен пред сложната задача да издейства одобряването от Народното събрание на държавния бюджет, предусещащ по-малък недостиг.

" Съществуването на това държавно управление, в неговия състав и с неговата устременост, е отричане на резултата от последните парламентарните избори “, се споделя в предлагането.

Левите депутати обявиха, че Макрон е трябвало да назначи министър-председател от техните редици, и означиха, че

бюджетът за идната финансова година ще бъде " най-икономичният през последните 25 години ".

През последните дни депутатите от крайнодесния Национален общ брой подадоха сигнали,  че няма да поддържат избор на съмнение на държавното управление на Барние толкоз рано. Те не желаят на тях да се гледа като на политическа мощ, вкарваща Франция в още по-големи разтърсвания за приемане на политическа полза, отбелязва Ройтерс.

След като Барние изложи политическия проект на своето държавно управление по-рано тази седмица, Марин Льо Пен, лидерката на Националния общ брой, съобщи, че желае да " даде късмет “ на премиера. В същото време тя очерта червени линии, в това число че всяко покачване на налозите би трябвало да бъде обезщетено от увеличение на покупателната дарба на междинната класа и на по-бедните пластове от популацията. Льо Пен също по този начин сподели, че желае да види законодателство, което стяга контрола върху имиграцията при започване на идната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР