Френският нападател Антоан Гризман заяви, че по всяка вероятност Атлетико

...
Френският нападател Антоан Гризман заяви, че по всяка вероятност Атлетико
Коментари Харесай

Гризман: Атлетико ми е последният отбор в Европа

Френският нападател Антоан Гризман съобщи, че " по всяка възможност Атлетико (Мадрид) ще бъде последният тим в кариерата му " в Европа. 32-годишният футболист кара своя втори интервал при Колчонерос и се любува на същински добър сезон в Ла Лига, завършвайки календарната година с 21 гола и 16 асистенции.

Преди няколко седмици той изравни клубната легенда Луис Арагонес със 173 попадения с екипа на Атлетико, откакто беше прецизен за 3:3 против Хетафе в шампионата. Гризман, който към този момент разкри желанието си да удължи договора с Атлетико, приказва по този въпрос пред вестник " Апелативен съд ": " Да, тъкмо това споделих. Знам, че клубът има и желае тази опция и съм подготвен да седнем на масата на договарянията. А оттатък Европа – мястото, което ме притегля е Америка и нейната Мейджър-лига. Винаги съм го осъзнавал. Но Атлетико ще бъде съвсем 100% последният ми клуб в Европа. Това е мястото, където желая да бъда, където наподобявам най-щастлив и тук съм си вкъщи ".

Той добави, че едвам неотдавна е схванал какъв брой е покрай върха на Луис Арагонес за маркирани попадения.

Никога не съм го мислил и не съм знаел. През лятото ми споделиха, че изоставам с 16 гола. Знаех, че в случай че имам добър цялостен сезон, може и да го подобря. Но не чаках да се случи още през декември. Когато имаш нещо такова в главата си, повече мислиш. Наближаваш наказателното поле, гледаш какво става и стреляш. И постоянно искаш да вкараш повече.

След това го попитаха по кое време ще изпревари еднолично Арагонес, на което той отвърна: " Все още не мисля доста за това. И аз не желая да скапвам нещата, само че ще бъде нещо необяснимо по отношение на страстите. Предпочитам този ден да пристигна без да го възнамерявам и тогава ще му се насладя оптимално ".

Гризман беше шестият най-скъп футболист в историята по времето, когато напусна Атлетико, с цел да се причисли към Барселона за 120 милиона евро. Това се случи през 2019-а година, само че през сезон 2021/22 го върнаха с наем за две години и в следствие му възобновиха договора до 2026-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР