Френският министър-председател Габриел Атал обяви решението в публикация в платформата

...
Френският министър-председател Габриел Атал обяви решението в публикация в платформата
Коментари Харесай

След нападението в Русия: Франция повиши нивото на терористична заплаха до най-високата степен

Френският министър-председател Габриел Атал разгласи решението в обява в платформата " Екс " и съобщи, че управляващите " вземат поради изказванието на " Ислямска страна ", че е виновна за нападението (в Москва), и заканите, които съществуват против нашата страна ".

Решението беше оповестено, откакто френският президент Еманюел Макрон свика среща, отдадена на сигурността по отношение на нападението в предградие на Москва в петък, при което починаха повече от 130 души. Отговорност пое формация, обвързвана с " Ислямска страна ".

Франция неведнъж е била цел на набези от страна на " Ислямска страна ", в това число кръвопролитието в спектакъл " Батаклан " през 2015 година, когато екстремисти откриха огън против гости на концерт и държаха заложници в продължение на часове.

Освен това френски военни сили са воювали против ислямистки екстремисти в Близкия изток и Африка.

Франция към този момент беше с висока степен на подготвеност преди Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж тази година, които се чака да привлекат милиони гости в страната.

Опасенията за сигурността са изключително високи за церемонията по откриването на игрите на 26 юли, която включва церемониал на лодки по Сена и огромни множества, които ще проследят зрелището от крайбрежията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР