Френският министър на външните работи Стефан Сежурн обеща на Украйна

...
Френският министър на външните работи Стефан Сежурн обеща на Украйна
Коментари Харесай

Френският външен министър пристигна на визита в Украйна на фона на поредната руска атака

Френският министър на външните работи Стефан Сежурн даде обещание на Украйна съдействие в региона на отбранителното произвеждане по време на първата си публична аудиенция в Киев след встъпването му в служба при започване на седмицата.

" Русия се надява Украйна и нейните поддръжници ще се уморят преди нея. Но ние няма да станем по-слаби ", съобщи Сежурн по време на конференция в центъра на украинската столица.

Сежурн дойде в Киев часове откакто Русия изстреля 40 ракети и безпилотни самолети по територията на най-малко пет района в страната.

" В резултат на попадането на парчета от вражеска ракета са развалени няколко частни къщи и нежилищни здания, а една постройка е на практика разрушена ", оповестиха украинската полиция по-рано през днешния ден, представена от организация „ Ройтерс “.

Няма данни за потърпевши хора, само че едно куче е било убито.

" Благодаря Ви, че направихте първото си посещаване в Украйна, макар ракетния обстрел от страна на Русия тази заран. Франция остава твърда в поддръжката си за Украйна в битката против съветската експанзия и в отбраната на европейската независимост и единение. ", написа в Х външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Bienvenue en Ukraine,! Thank you for making your first foreign visit to Ukraine, despite Russia`s missile barrage this morning.

France remains steadfast in its support of Ukraine in the fight against Russian aggression and the defense of European freedom and…
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
Сежурн е дал заричане да работи както за разрешаването на правни проблеми в Европейски Съюз, по този начин и за насърчаването на повече френски компании да основават военни индустриални мощности в Украйна.

Сежурн не конкретизира какви са тези правни проблеми, само че употребява визитата си, с цел да насърчи френските компании да влагат в Украйна, като загатна транспортния, енергийния, телекомуникационния и водния бранш.

Няколко украински и френски отбранителни компании към този момент са сключили съглашения за съдействие.

" Възможностите на това съдействие обаче са доста по-големи ", сподели Кулеба, като прикани за локализиране на производството в Украйна.

Киев се пробва да поддържа потоците от военна и финансова помощ от западните си съдружници, откакто близо две години се бори с пълномащабна съветска инвазия.

Посещението на Сежурн се случва ден откакто английският министър-председател Риши Сунак беше в Киев, с цел да подпише ново съглашение за сигурност и да разгласи увеличение на военното финансиране за Украйна за закупуване на безпилотни летателни апарати.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР