Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан каза, че

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан каза, че
Коментари Харесай

Френският външен министър вярва, че Украйна ще спечели войната срещу Русия

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан сподели, че има вяра в успеха на Украйна във войната против Русия. В същото време той изрази опасения, че съветската блокада на огромни украински градове може да докара до опустошения и цивилни жертви, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1902
" Това, което е най-впечатляващо (от началото на войната на 24 февруари), е огромният потенциал на Украйна за опозиция, до степен, каквато специалистите не си и представяха ", сподели Льо Дриан пред телевизия " Франс 5 ".

В същото време френският външен министър акцентира, че спорът влиза " в логиката на обсадите ", и означи " злокобната експертиза " на съветските въоръжени сили в тази сфера. " Имаме образеца с Грозни, имаме образеца с Алепо и това още веднъж ще стартира ", предизвести той, визирайки разрушенията, породени от бомбардировките в столицата на съветската република Чечения и най-големия сирийски град.

" Мисля, че това, което ще открием в Мариупол, когато войната свърши, ще е ужасно ", предвижда френският външен министър. Той изрази също опасения за ориста на Одеса и Киев.

" Мисля, че Украйна ще завоюва ", сподели в умозаключение Льо Дриан, като означи дипломатическата изолираност на Русия и резултата на интернационалните наказания против нея.

В телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин уверил, че страната му ще реализира задачите си в Украйна, било то по пътя на договарянията или посредством война, и отрекъл Русия да взема на прицел цивилни, заяви Елисейският замък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР