Френският министър на спорта Роксана Марачиняну заяви, че подновяването на

...
Френският министър на спорта Роксана Марачиняну заяви, че подновяването на
Коментари Харесай

Във Франция спортът не е сред приоритетите на правителството

Френският министър на спорта Роксана Марачиняну съобщи, че подновяването на спортните събития в страната не е измежду целите на държавното управление. Франция е в изключително състояние до 11 май поради пандемията и неотдавна се ускориха спекулациите дали футболната лига на страната може да се възобнови в края на юни. Марачиняну съобщи, че " това, което е несъмнено е, че спортът няма да има приоритет в нашето общество ".
 Проверяват всички футболисти във Франция за ковид
Проверяват всички футболисти във Франция за ковид

Това стана ясно след обръщението на френския президент Еманюел Макрон към нацията

Колоездачната обиколка на Франция беше отсрочена. Тя може да стартира на 29 август и да приключи на 20 септември. Финалният ден съответствува със същия ден, в който би трябвало да стартира отсроченото Открито състезание на Франция по тенис.

Марачиняну даде изявление за телевизия " Евроспорт " в сряда вечерта. Тя сподели, че футболните шампионати могат евентуално да стартират през септември или всички мачове да бъдат анулирани изцяло. Остават 10 кръга до края на сезона в първите две футболни лиги във Франция.

Публичните събирания са неразрешени в страната най-малко доникъде на юли, само че Марачиняну сподели, че те могат да бъдат удължени до " най-малко септември ".

Френският министър на спорта е някогашна плувкиня. Тя съобщи, че " няма да настъпи краят на света ", в случай че " Тур дьо Франс " бъде анулиран.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР