Френският козметичен гигант Л`Ореал (L`Oreal) обяви днес, че премахва думи

...
Френският козметичен гигант Л`Ореал (L`Oreal) обяви днес, че премахва думи
Коментари Харесай

Л`Ореал премахва думата избелващ от продуктите си, била расистка

 Френският козметичен колос Л`Ореал (L`Oreal) разгласи през днешния ден, че отстранява думи като " избелващ " от продуктите си на фона на антирасистките митинги по света, предадават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Групата Л`Ореал реши да отстрани думите бял/избелващ и светъл/изсветляващ, от всичките си артикули за равнене на кожата, заяви компанията.

Индийското и бангладешкото поделение на Юниливър (Unilever) оповестиха в четвъртък, че ще сменят името на локалната си марка кремове " Светла и прелестна " за изсветляване на кожата по същата причина.

Англо-нидерландската компания Юниливър, която съгласно информации има доход от 500 милиона $ от продукта в Индия предходната година, сподели, че ще спре да употребява думата " ярък " в името на крема, защото отдава значимото на всички нюанси на кожата.

Няколко компании, в това число Л`Ореал, бяха подложени на критика в последно време за продуктите си за изсветляване на кожата след разрастването в света на придвижването " Животът на чернокожите има значение " след убийството при арест на афроамериканеца Джордж Флойд в Съединени американски щати предишния месец.

Джонсън енд Джонсън (Johnson & Johnson) заяви предходната седмица, че ще спре да продава в Азия и Близкия изток някои артикули Нютроджина (Neutrogena) и Клиър енд Клиър (Clean & Clear), рекламирани като намаляващи черните точки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР